Підсумки місяця. Головні події та здобутки в українському боксі у вересні

Підсумки місяця. Головні події та здобутки в українському боксі у вересні

Не встигли і оком змигнути, як минув перший місяць осені… У нашій новій рубриці «Підсумки місяця» згадуємо про найважливіші події, до яких була прикута увага спеціалістів та вболівальників олімпійського боксу в Україні у вересні.

Чемпіонат України серед чоловіків, м. Одеса

З 6-го по 11 вересня в Одесі відбувся Чемпіонат України з боксу серед чоловіків, який є головним національним стартом року для українських спортсменів. У змаганнях взяли участь провідні боксери держави, у тому числі члени Національної збірної України, які нещодавно брали участь в олімпійському турнірі Токіо-2020.

Найбільшою мотивацією для якомога кращого виступу в Південній Пальмірі стало те, що за результатами Чемпіонату України визначався новий склад Національної збірної України для участі у Чемпіонаті світу серед чоловіків-2021, який пройде в Сербії з 24 жовтня по 6 листопада. До речі, напередодні Міжнародна боксерська асоціація представила офіційний логотип турніру.

До боїв Чемпіонату України серед чоловіків була прикута велика увага любителів боксу, трансляція турніру здійснювалася на популярних телеканалах – головному інформаційному партнері ФБУ телеканалі «ДОМ», каналі Xsport+ та каналах групи компаній «Поверхность».  

З повними результатами національної першості можна ознайомитися тут. Найкращим боксером змагань був визнаний новоспечений чемпіон України у категорії до 71 кг Юрій Захареєв, який щойно перейшов з молодіжного у дорослий бокс.

Суддівські курси в Одесі

З 6-го по 12 вересня за ініціативи ФБУ в Одесі проходив важливий міжнародний захід – суддівські курси на отримання суддівської категорії «1 зірка» AIBA, що відбувалися під час Чемпіонату України серед чоловіків.

Протягом кількох днів провідні міжнародні спеціалісти – представники Великобританії та Австрії – ділилися знаннями із своїми колегами. На участь у курсах зареєструвався 21 учасник з України, а також по одному рефері з Німеччини, Азербайджану та Ізраїлю. У рамках семінару абітурієнти отримають теоретичні і практичні знання, а по завершенні складуть письмовий екзамен. Учасники курсів, які успішно здали іспити, найближчим часом отримають відповідний суддівський сертифікат AIBA.

Чемпіонат України серед жінок, м. Запоріжжя

З 14-го по 18 вересня в Запоріжжі пройшов Чемпіонат України з боксу серед жінок. За словами організаторів, боксерський турнір подібного статусу вперше проходив у цьому місті. Крім того, у ці ж строки Запоріжжя приймало один з найстаріших турнірів нашої держави – Всеукраїнський турнір серед молоді пам’яті Миколи Яценка.

Чемпіонки та призери жіночого Чемпіонату України (і повним переліком можна ознайомитися за посиланням) сформували оновлену збірну України для участі у першості світу-2021.

Екс-чемпіон світу і Європи Роман Головащенко відкрив Академію боксу в Хмільнику

Починаючи з 21 вересня у Хмільнику запрацювала Академія боксу Романа Головащенка.

Відомий український боксер, який володіє багатьма престижними титулами у професійному боксі, був чемпіоном світу, Європи та Інтерконтинентальним чемпіоном за різними версіями, став ідейним натхненником та ініціатором створення Академії у місті Хмільник на рідній для себе Вінничині.

«У створенні Академії мені допоміг мій давній товариш Михайло Петровський. Із ідеєю Академії боксу ми звернулися до міського голови Хмільника Миколи Юрчишина. Він разом із міськими депутатами підтримав цю ініціативу. Посприяв і народний депутат України Петро Юрчишин. Всі вони розуміють, що спорт для молоді – це чудова альтернатива гаджетів, наркотиків і алкоголю», – зізнався Роман Головащенко.

Збірна України серед чоловіків розпочала підготовку до Чемпіонату світу

З 19 вересня головна команда країни розпочала тренувальний збір на олімпійській базі в Кончі-Заспі, яким відкрила підготовчий етап до Чемпіонату світу-2021. Підготовчий процес напередодні світового форуму розбитий на дві частини.

«Перший збір триває до 2 жовтня. Хлопці працюють у режимі дворазових тренувань. Основну увагу приділяємо покращенню фізичних кондицій та техніко-тактичній підготовці. На другому зборі, який пройде з 9-го по 22 жовтня, підготовка спортсменів буде доведена до спільного знаменника. А сам Чемпіонат світу стане контрольною перевіркою наших хлопців і покаже, хто на що здатний у бойових змагальних умовах», – відзначив головний тренер Національної збірної України Леонід Лоївський.

Олександр Усик став новим чемпіоном світу у суперважкій вазі!

25 вересня був довгоочікуваним днем для усіх прихильників спорту в Україні та за її межами! На «Тоттенхем Арені» у Лондоні олімпійський чемпіон Олександр Усик бився за те, щоб назавжди увійти в історію професійного боксу. І йому це вдалося!

За присутності більш ніж 60 тисяч вболівальників на стадіоні та за мільйонної підтримки біля екранів український боксер здобув яскраву перемогу над британцем Ентоні Джошуа одноголосним рішенням суддів і став чемпіоном світу за версіями WBA, IBF, WBO і IBO у суперважкій вазі. 

Поєдинок двох олімпійських чемпіонів виправдав усі очікування з точки зору видовищності. В кінцівці останнього, 12-го раунду українець довготривалою ударною серією приголомшив свого суперника, затиснувши його біля канатів, в лише фінальний гонг врятував британця від падіння.

Для непереможеного Усика ця перемога стала 19-ю на професійному рингу. До того ж, він став усього лише третім боксером в історії, який спочатку завоював чемпіонські пояси у важкій вазі, а після цього – в суперважкій вазі.

Олександр Хижняк – найкращий боксер року за версією AIBA, його батько – найкращий тренер року!

Чудова звістка прийшла наприкінці місяця! Лідер Національної збірної України з боксу та срібний призер XXXII літніх Олімпійських ігор у Токіо Олександр Хижняк отримав нагороду найкращому боксеру 2021 року за версією Міжнародної боксерської асоціації (AIBA). А особистий наставник спортсмена Олександр Хижняк-старший удостоєний звання найкращого тренера року. Відповідні сертифікати наші співвітчизники отримали від AIBA з нагоди Міжнародного дня боксу.

Відзначимо, що цей рік став одним з найважливіших у спортивному житті Олександра Хижняка та його особистого тренера і батька. Головною подією року стали Олімпійські ігри, які увінчали п’ятирічний олімпійський цикл. У Токіо Олександр Хижняк довів свою безпрецедентну переможну серію в олімпійському боксі до 62 перемог і став володарем срібної медалі Олімпіади!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.