Чемпіонат світу-2021 серед жінок відбудеться у Стамбулі

Чемпіонат світу-2021 серед жінок відбудеться у Стамбулі

Міжнародна боксерська асоціація офіційно повідомила про те, що Чемпіонат світу з боксу серед жінок-2021 відбудеться у турецькому місті Стамбул. 

Під час офіційного візиту президента AIBA Умара Кремльова до Стамбула було підписано угоду між AIBA та Федерацією боксу Туреччини. Заплановані дати світової жіночої першості – початок грудня цього року.

«Туреччина – країна з великими боксерськими традиціями і має багату історію. Я хотів би подякувати всій турецькій владі за підтримку. AIBA швидко змінюється, ми на шляху до великих реформ. Ми робимо велику роботу заради національних федерацій, реалізується велика програма допомоги та фінансова підтримка. Ми виділяємо бюджетний та спортивний інвентар, спілкуємось безпосередньо з національними федераціями. Ми будемо захищати наших боксерів і тренерів у кожній країні світу, AIBA – це їхній дім», – заявив президент AIBA Умар Кремльов.

Він також додав, що гендерна рівність – один з головних принципів у сучасному спорті.

«Я радий повідомити, що призові для медалістів жіночого Чемпіонату світу будуть точно такими, як і для чемпіонатів світу серед чоловіків. Це станеться вперше за 75-річну історію нашої організації. Призовий фонд від AIBA складає 2,6 млн доларів США. Премія за перше місце складає 100 000 доларів. Срібні призери отримують по 50 000 доларів, а бронзові призери в кожній ваговій категорії – по 25 000 доларів», – підсумував Кремльов.

«Я хотів би подякувати Міністерству спорту Туреччини та пану Кремльову за те, що вони обрали нашу країну та нашу Федерацію як господаря такої значної події у світі боксу», – сказав президент Федерації боксу Туреччини Еюп Гозгеч.

Чемпіонат світу серед жінок відвідають керівники національних федерацій, відомі боксери та чемпіони минулих років. Крім того, як стало відомо, під час проведення світової першості в Туреччині відбудеться позачерговий конгрес AIBA, на якому буде оголошено про основні реформи організації.  

Нагадаємо, що Чемпіонат світу серед чоловіків-2021 пройде в Белграді, Сербія, з 24 жовтня по 6 листопада.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.