Денис Песоцький: «Найбільше мотивує не призовий фонд, а статус чемпіона світу»

Денис Песоцький: «Найбільше мотивує не призовий фонд, а статус чемпіона світу»

На початку вересня в Одесі на Чемпіонаті України серед чоловіків золоту нагороду у ваговій категорії до 63,5 кг виборов представник Чернігівщини – Денис Песоцький.

Перемігши на головному національному старті року, 25-річний вихованець Чернігівської обласної школи вищої спортивної майстерності (особистий наставник спортсмена – Павло Примаченко) отримав право представляти Україну на Чемпіонаті світу, що пройде вже за два тижні у Белграді. 

– Чемпіонат світу у Сербії стане на даний момент головним турніром у твоїй кар’єрі? Які відчуття в тебе зараз? Чи немає передстартового мандражу?

– Так, на даний момент Чемпіонат світу буде головним змаганням для мене. Настрій хороший, мандражу поки немає… А там подивимося (сміється).

– Наскільки відчуваєш себе готовим зараз?

– Все добре, готовий!

– Опиши роботу на тренувальному зборі, який проходить у Кончі-Заспі. На які вправи робиться основний акцент?

– На зборах підтримуємо свої оптимальні кондиції, удосконалюємо свої технічні прийоми і налаштовуємо себе на хороші, щільні бої.

– Чим тренування у збірній відрізняються від тих, які ти проводиш у себе вдома?

– Вдома, у більш спокійній обстановці, ми з тренером вчимося, пробуємо щось нове (захисні дії, прийоми, комбінації тощо). А на зборах намагаємося втілити це все життя. Через велику кількість спаринг-партнерів тут це виходить в такій бойовій обстановці, максимально наближеній до змагань.

– У новому олімпійському циклі у збірній з’явилися нові обличчя. Як у команді зустрічають новачків? Чи є якийсь особливий ритуал? У збірній України з футболу, наприклад, нові гравці за традицією співають пісню перед усім колективом…

– Новачків команда вітає дружньо. Але особливих ритуалів немає… Ну, хіба що пару безкоштовних спарингів (сміється).

– Як проводите вільний від тренувань час? З ким найбільше товаришуєш у команді?

– На зборі вільний час майже завжди йде на сон, хочеться максимально виспатися і відновитися.

– Згадай, коли ти вперше потрапив до табору збірної. Що вразило найбільше?

– Вперше потрапив у 2015 році. Команда тоді тільки приїхала з Європейських ігор у Баку. Що вразило? Напевно, найбільше той факт, що я, молодий хлопець, вже тренуюсь у складі Національної збірної.

– Для переможців та призерів Чемпіонату світу передбачений великий призовий фонд. Це підвищує твою мотивацію?

– Мотивацію підвищує не призовий фонд, а сам статус чемпіона світу, який можна здобути! А призові – це просто приємний бонус.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.