Володимир Загурський: «Сертифікат AIBA для чернівецького осередку ФБУ – це визнання найвищого рівня»

Володимир Загурський: «Сертифікат AIBA для чернівецького осередку ФБУ – це визнання найвищого рівня»

Закінчився великий змагальний сезон-2021 в українському боксі. У вересні відбулися чемпіонати України серед чоловіків і жінок, і цикл відбору у збірні України вже теж завершено. Це – важка і відповідальна робота, яка лежить на Федерації боксу України.

Голова Чернівецького обласного осередку ФБУ, або, говорячи інакше, президент Чернівецької обласної федерації боксу Володимир Загурський – не просто очільник боксу на Буковині, а ще й член Виконавчого комітету ФБУ.

Тому зараз, підбиваючи підсумки виступів буковинців на національних українських рингах у 2021 році, нам вдалося поспілкуватися з паном Володимиром про те, як він оцінює змагальний рік, що завершується, і які плани на рік прийдешній.

«Ми дуже вдало провели цей рік. Окрім усього іншого, саме у нас, у Чернівцях, відбувся перший Чемпіонат України з боксу (серед спортсменів до 22 років. – Прим. ред.) після минулорічної пандемії. Він завершився для нас тріумфально, оскільки ми завоювали на ньому одразу дві золоті медалі. Чемпіонами України на ньому стали Вадим Клим і Юрій Томюк із Вижниці, – каже Володимир Загурський. – Також можна пригадати, що наш земляк Степан Грекул зупинився лише на крок від ліцензії на Олімпійські ігри в Токіо. І, хоча поїздка на Олімпіаду була нашою метою, ми добре розуміємо, що це – бокс, тому будемо працювати далі.

Президент Чернівецького обласного осередку ФБУ також згадав про визначні здобутки буковинських суддів у боксі. Зокрема, чернівчанин Павло Василинчук, суддя міжнародної категорії AIBA, став найкращим суддею з боксу на Олімпійських іграх-2020, і це – величезне досягнення представників боксерської Феміди не тільки Чернівецької області, а й України в цілому.

«Найприємнішим цього року було те, що нашу обласну федерацію відзначили на міжнародному рівні. Міжнародна асоціація боксу (AIBA) нагородила нас сертифікатом, що вручається найкращій інноваційній федерації. Це – визнання найвищого рівня, і те, що нас і нашу роботу помітили у світі, багато чого варте», – наголосив пан Володимир.

Очільник Федерації боксу Чернівецької області відзначив також вдалий виступ буковинських боксерів на Чемпіонаті України серед чоловіків в Одесі, звідки вони привезли одну медаль. Щоправда, лише бронзову, але врахуємо й те, що кілька провідних спортсменів не змогли поїхати на змагання з різних причин. А для володаря третього місця Вадима Клима це були лише перші в житті офіційні поєдинки на дорослому елітному ринзі.

Сподіваємося, що 2022 рік принесе буковинському боксу ще більше досягнень, і ми пишатимемося перемогами наших боксерів на рингах усього світу.

АЛЬБЕРТ «ДЖУНІОР», спеціально для ФБУ

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.