Персона дня. Вероніка Накота: «Ти маєш змусити працювати страх на себе!»

Персона дня. Вероніка Накота: «Ти маєш змусити працювати страх на себе!»

17-річна спортсменка з Харкова Вероніка Накота займається боксом лише три роки, але за цей час досягла блискучих результатів! У 2020 році Вероніка стала чемпіонкою Європи серед юніорів у Болгарії. А на минулому тижні вона так само успішно виступила і в Чорногорії, де виграла першість континенту у більш старшій категорії – молодь.

Незважаючи на такі гучні досягнення, сама Вероніка залишається скромною і зосередженою дівчиною, про що свідчить і її інтерв’ю прес-службі ФБУ, яке пройшло в рамках нашої постійної рубрики «Персона дня».

1. Чому бокс та із чого все починалося?

«Бокс мені подобається тим, що він загартовує характер та дух. У дитинстві я займалася баскетболом, але коли пішла на бокс – зрозуміла, що індивідуальний вид спорту мені є ближчим. Ти ні на кого не розраховуєш, лише на себе. Виходиш у ринг і демонструєш те, що напрацьовував у залі з тренером. Користуючись нагодою, хочу подякувати своїм наставникам – Улановському Олександру Володимировичу та М’ягких Юрію Алентиновичу – за щоденний важкий труд».

2. Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

«Я вважаю, що мотивація – це тимчасове поняття. Ти ніколи не будеш постійно мотивований, тому повинен бути завжди дисциплінованим».

3. Ваше життєве кредо…

«Має значення лише те, що ти робиш. А говорити можна все, що завгодно…»

4. Чи є місце страху в боксі?

«Якщо боїшся – не роби, але якщо вже робиш – нічого не бійся! Треба бути мужнім, щоб заглянути страху в очі та подолати його. Ти маєш змусити працювати страх на себе, щоб він тобі допомагав. Адже якщо ти випустиш його з-під контролю, він поранить тебе».

5. Яким був ваш найважчий бій і чому?

«Мій найважчий бій відбувається з тою, кого я бачу кожний день у дзеркалі».

6. Ваша найважливіша поки що перемога – це…

«Кожна перемога демонструє, що ми рухаємося у правильному напрямку, тому не буду виділяти якусь одну. Всі по-своєму важливі! Усі свої невеличкі, але все ж таки – перемоги – я в першу чергу присвячую своєму покійному батькові, який був дуже чесною людиною!»

7. Яку мету переслідуєте в боксі?

«Тренуватись та вдосконалюватись, брати участь у змаганнях. Не буду називати конкретні плани, щоб не розсмішити Бога».

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.