Ігор Юрескул: «Ми не один рік йшли до звання чемпіона світу»

Ігор Юрескул: «Ми не один рік йшли до звання чемпіона світу»

Чемпіон світу Юрій Захарєєв та його наставник та особистий тренер, заслужений тренер України Ігор Юрескул стали гостями радіостанції Кордон. До Вашої уваги найцікавіші вирізки з інтерв`ю Ігоря та Юрія.

Ігоре, з якого віку Юра займається у Вас?

Юра займається в мене з 12 років. Він дуже трудолюбивий боксер. Ми не один рік йшли до цієї мети, до звання чемпіона світу. Ми побачили на чемпіонаті України, що йому все по силам і їхали на чемпіонат світу за золотою медаллю.Виклалися на повну і зробили свою справу.

Ігоре, чи багато в Вас зараз вихованців, які також як Юрій можуть стати чемпіонами світу?

Діма Молодан восьмиразовий чемпіон України, віце-чемпіон Європи. Його брати Максим Молодан п`ятиразовий чемпіон України, бронзовий призер чемпіонату світу та віце-чемпіон Європи до 22-х років. Є ще багато молодих боксерів, але їм ще є куди рости.

Ігоре, тренувати чемпіонів нелегка справа! Хто з людей допомагає Вам, підтримує більше всього?

Основна підтримка йде від президента Федерації боксу Одеської області Халіда Мусаєва. Він підримує боксерів не тільки морально а й фінансово. Переживає за наших боксерів всім серцем і душею, будує нові зали, допомагає тренерам, тримає в одній великій команді цілу плеяду людей, не байдужих до боксу. Команда спільноти «Колос» підтримує, президент Федерації боксу Білгород-Дністровського району Віктор Андрієнков теж дуже допомагає від самого початку.

Юрію, який бій був найважчим на чемпіонаті світу?

Найважчий був бій з казахом. Його було дуже важко прочитати, але завдяки тренерам, які сиділи в куті нам вдалося перемогти.

Юра, яка твоя наступна ціль?

До Олімпіади ще час є. Ще до неї треба пройти чемпіонати України, Європи, світу.Відстояти здобуте звання. Будемо працювати над цим.

 

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.