У Дніпрі відбудеться міжнародний турнір за участю шістьох збірних  та з VIP-гостею Тіною Кароль

У Дніпрі відбудеться міжнародний турнір за участю шістьох збірних та з VIP-гостею Тіною Кароль

На цьому тижні у Дніпрі відбудеться велика боксерська подія. 2–3 грудня українське місто-мільйонник прийматиме Міжнародний турнір пам’яті Дмитра Меркулова. Організаційний комітет зібрав на турнір-меморіал топових боксерів з шести країн, обрав унікальне місце проведення заходу та виставив новенький ринг, який вперше прийматиме змагання. А ще на турнір пам’яті Меркулова приїдуть дуже особливі VIP-гості, а також буде проведено трансляцію змагань на всеукраїнському телеканалі. Напередодні старту ми попросили розповісти про турнір одного з організаторів – відомого в Дніпрі боксера та тренера Едварда Погосяна.

‒ Едварде Камоєвичу, розкажіть, будь ласка, про свято боксу, яке чекає на любителів спорту міста Дніпра.

‒ Цей турнір з боксу ми присвячуємо пам’яті нашого друга Дмитра Меркулова. Організаторами турніру-меморіалу виступаємо ми – Олександр Бабанов, Вадим Моня, я та група наших друзів, істинних шанувальників боксу та дуже  порядних і відповідальних людей. Наш боксерський клуб «ФЛОЙД» провів уже немало турнірів, але честь і пам’ять про друзів, яких нема з нами, для нас є особливо важливою, тож до цього турніру поставилися з особливою ретельністю та відповідальністю.

Дмитро Меркулов, наш спільний друг і брат по боксу, заслужив на проведення турніру високого рівня. Саме тому зараз ми запланували захід, який стане унікальним і дуже пам’ятним навіть у масштабах нашого видатного спортивного міста. Задля цього ми розпочали планування та планомірну підготовку ще з літа. Консультувалися з Федерацією боксу України та особисто з її виконавчим директором Донатасом Піскуном, щоб вгадати з часом проведення турніру й він не наклався по датах на інші важливі змагання.

У підсумку знайшли оптимальний час, і саме зараз – на початку грудня – проводимо в місті Дніпро міжнародний турнір з боксу пам’яті Дмитра Меркулова.

‒ Яким буде регламент і формат турніру?

‒ Вирішили провести його в два дні, щоб у наш час не затримувати спортсменів на тиждень і більше. У нас відбудуться спершу півфінальні бої, потім – фінальні, медальні. До нас приїжджають 24 боксери-учасники з України, Казахстану, Узбекистану, Туреччини, Молдови та Сенегалу. Ми запрошували також і наших перших номерів, зокрема, Сашу Хижняка та Цотне Рогаву, проте після Олімпіади та Чемпіонату світу їхній графік передбачав певну паузу, і ми до цього ставимося з розумінням.

Ми проведемо змагання у вагових категоріях 63,5, 71, 75, 80, 92 і +92 кг. Для призерів передбачені медалі та цінні подарунки від наших спонсорів, партнерів та інвесторів, а для переможців і фіналістів – ще й солідні грошові премії. Турнір в цілому буде представницьким – від нашої держави вийдуть досить перспективні, сильні боксери, а від інших країн взагалі – в основному, перші номери.

На другий день турніру (3 грудня), після олімпійського боксу, ми проведемо три професійні бої. Зокрема, буде дебютувати наш підопічний ‒ майстер спорту України Ліпаріт Устян, і для нас дуже важливо, щоб він нас не підвів у рідних стінах. Головним боєм нашого фінального вечора буде титульний бій за звання чемпіона України у легкій вазі (61 кг) між Назрі Рагімовим та Дмитром Цюпкою.

‒ Хто відвідає свято боксу?

‒ Для проведення професійного вечора боксу ми запросили Лігу професійного боксу України та вже відомого ‒ молодого і перспективного ‒ промоутера Владислава Єлісєєва. Відвідає турнір і Аліна Шатернікова. Крім того, ми надіслали запрошення нашим колегам, боксерському активу України, тож, сподіваємося, що наші друзі також зможуть відвідати турнір пам’яті Дмитра Меркулова. Спеціальним гостем турніру стане олімпійський чемпіон з боксу Фазліддін Гаібназаров з Узбекистану. Ми товаришуємо з його тренерами, він буде на обох днях проведення наших змагань.

На наш турнір запрошена і знаменита вітчизняна співачка Тіна Кароль – вона виконає Гімн України на церемонії відкриття та буде присутня на поєдинках протягом обох днів.  

‒ Хто з відомих спеціалістів задіяний у проведенні змагань?

‒ Наш турнір проведе знаменитий український ринг-анонсер Сергій Бриль із Києва. Головним арбітром турніру стане суддя міжнародної категорії AIBA (3 зірки), який працював на Олімпійських іграх, Микола Каракулов з Кременчука. Секретар турніру – Олександр Кучерявий з Кривого Рогу.

‒ Насамкінець розкажіть про локацію, адже вона досить незвичайна для таких змагань…

‒ Ми довго визначалися з місцем проведення. Думали просто Палац культури, але зробили вибір на користь місця, яке ще більш асоціюється у нас зі святом. Вирішили провести турнір у міському цирку! Спеціально для цього розгорнемо новенький ринг олімпійського зразка. Для цього рингу це буде перший турнір – і відразу настільки значимий та престижний!

Раді, що наш турнір викликає великий інтерес як у місті Дніпрі, так і у всій Україні. Свідчення цьому – бої будуть транслюватися на телеканалах XSport та XSport+, а в мережі інтернет трансляція пройде на YouTube-каналі БК «ФЛОЙД».

Принагідно висловлюємо вдячність усім нашим спонсорам, Федерації боксу України, нашим гостям і трансляторам і сподіваємося, що наш міжнародний турнір стане гідним увіковіченням пам’яті нашого друга й соратника Дмитра Меркулова.  

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.