AIBA вітає рішення Виконкому МОК та обіцяє продовжити реформи

AIBA вітає рішення Виконкому МОК та обіцяє продовжити реформи

У четвер, 9 грудня, виконком Міжнародного олімпійського комітету розглянув реформи у Міжнародній асоціації боксу. Було ухвалене рішення, згідно з яким бокс залишиться в олімпійській програмі Ігор до 2024 року та заявлено про перспективи включення його до олімпійської програми Ігор у Лос-Анджелесі-2028. Також президент МОК Томас Бах назвав головні умови, за яких може бути відновлений статус AIBA у 2023 році.

«МОК працює над дорожньою картою у співпраці з AIBA, щоб вирішити проблемні питання. Їх три. Фінансування – збільшити фінансову прозорість та стабільність, у тому числі за допомогою диверсифікації виручки. Друге. Щоб підняти довіру до боксерських турнірів, необхідно змінити ситуацію із суддівством. І, нарешті, необхідно забезпечити реалізацію заходів, запропонованих раніше. У цьому випадку санкції з AIBA можуть бути зняті у 2023 році», – сказав Томас Бах на прес-конференції за підсумками виконкому.

В AIBA позитивно відреагували на заяви МОК:

«Міжнародна асоціація боксу вдячна за прийняте виконавчою радою Міжнародного олімпійського комітету рішення, згідно з яким бокс залишиться в олімпійській програмі Парижа. Крім того, було визначено шлях для включення боксу в олімпійську програму Ігор-2028. Триває прогрес, досягнутий у реформах, що також було визнано МОК. І зараз буде розроблена чітка дорожня карта, згідно з якою призупинення членства AIBA може бути скасовано у 2023 році», – йдеться у заяві AIBA.

Також рішення МОК прокоментував і президент AIBA Умар Кремльов, який, зокрема, сказав:

«Ми вдячні за можливість, надану боксу та його спортсменам. І ми також вдячні МОК за визнання нашого прогресу. Створення чіткої дорожньої карти дуже корисне. Безумовно, доведеться ще багато зробити з точки зору спортивної чесності, фінансової бездоганності та корпоративного управління. AIBA сповнена рішучості відновити свій статус, щоб організувати олімпійську кваліфікацію та боксерський турнір у Парижі у 2024 році».

Як зазначається на офіційному сайті Міжнародної асоціації боксу, за останній рік AIBA продемонструвала свою рішучість досягти позитивних змін, зробивши низку значних кроків у напрямку стабільності, прозорості та цілісності. Зокрема, було призначено кілька зовнішніх експертів, щоб досліджувати минуле та закласти основи для сильного майбутнього організації.

Рекомендації професора Ульріха Хааса та групи з реформи управління вже схвалені Радою директорів AIBA і будуть узгоджені на позачерговому Конгресі AIBA 12 грудня. Професор Макларен 10 грудня надасть результати 2-го етапу розслідування та подальші рекомендації щодо забезпечення чесності у спорті. Після проведення повномасштабного аудиту AIBA планує опублікувати аудовані фінансові звіти за останній фінансовий рік наприкінці цього тижня.

Спортивна чесність набула значного зростання. За підтримки McLaren Global Sports Solutions було створено та успішно реалізовано нові критерії перевірки та відбору для рефері та суддів на Чемпіонаті світу з боксу серед чоловіків у Белграді. Це значний прогрес у порівнянні з попередніми змаганнями. Крім того, AIBA знаходиться у процесі затвердження нової покращеної системи підрахунку суддівських балів, згідно з якою всі рефері та судді мають пройти повторну атестацію перед майбутніми змаганнями. Нова система покращить спортивну цілісність, забезпечуючи при цьому більшу видовищність турнірів. Вибори до Ради директорів AIBA відбудуться до 30 червня 2022 року.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.