Андрій Стріхарський: «Ломаченко є чинною легендою олімпійського та професійного боксу! 2022-й може стати його роком!»

Андрій Стріхарський: «Ломаченко є чинною легендою олімпійського та професійного боксу! 2022-й може стати його роком!»

Віце-президент ФБУ Андрій Стріхарський на прохання прес-служби ФБУ розповів про свої враження від бою Ломаченко – Коммі. Одноголосним рішенням суддів український боксер переміг суперника з Гани й оформив яскраве повернення в претенденти на чемпіонський титул легкої ваги. Повна перевага Ломаченка як за очками (117-110, 119-108, 119-108), так і за контролем перебігу бою дала підстави говорити, що українець видав один із найбільш продуманих і якісних боїв року. Дійсно, можемо констатувати – Василь був господарем «Медісон Сквер Гарден» цієї ночі.

‒ Андрію Петровичу, які ваші враження від бою? Чи виправдав він ваші сподівання?

‒ Безперечно! Виправдав і щодо результату, і щодо змісту бою. Ясна річ, всі ми дуже переживали, як Василь Ломаченко відпрацює бій проти досить небезпечного панчера, яким є Коммі. Проте, як бачимо, тренерський штаб Василя розібрав на молекули всі особливості стилю Річарда. Ганець заслуговує поваги, тому що в боях проти інших авторитетів цієї вагової категорії він боксував сміливо, до останнього. Проте все-таки тієї школи, яка є у Ломаченка, у Коммі немає. Це дуже відчувалося як за якістю виконання ударів Василя, так і за його безперечною тактичною перевагою. За рахунок таймінгу, розуміння бою «Матрікс» повністю контролював його хід і, склалося таке враження, робив із суперником усе, що хотів. Те, що він робить зараз на рингу, це професура боксу.

‒ Епізод у сьомому раунді, коли серією ударів Ломаченко «розстріляв» Коммі, тому підтвердження?

‒ Дійсно, цей раунд – показовий для бою в цілому. Зверніть увагу, як Ломаченко чергував темп, інтенсивність. Майстерно підвищував ритм через серії ударів. Та пауза, після якої Коммі пропустив дуже відчутний хук, просто гросмейстерська! Не здивуюся, якщо саме цей удар змусив Річарда після бою звертатися за медичною допомогою… Так, боксери рівня Ломаченка помилок просто не пробачають.

‒ Була можливість завершити бій достроково?

‒ Була. Ломаченко, повторюся, повністю контролював перебіг подій. Але, з точки зору реабілітації за поразку від Лопеса, Василю зараз хочеться використовувати кожну секунду на ринзі для того, щоб робити різницю. В бою з Коммі наш боксер показав повну перевагу, видовищні серії ударів, різноманіття в завершенні комбінацій. Це – «товар обличчям», «вітрина» для того, щоб себе реалізувати. І гучний месседж, у першу чергу, Комбососу, який зараз перебуває у тяжких роздумах.

‒ Чому?

‒  Тому що відразу вийти на Ломаченка – це величезна комерційна привабливість бою, але й не менш великий ризик завершити свій безпрограшний хід і відразу ж втратити свої пояси. Перші місяці 2022 року в цьому плані будуть дуже цікавими, тому що дадуть нам багато інформації від Комбососа, який зараз обирає, як він сам сказав, між Хейні, Девісом, Гарсією та Ломаченком.

‒ Наскільки близьким є об’єднавчий бій?

‒ Дійсно, є варіант, що Комбосос вийде проти Хейні, адже Девін з 2019 року володіє поясом WBC, тричі його захищав і залишається непереможним. Об’єднати пояси може бути пріоритетом для Джорджа та його команди, це підвищить статус усіх подальших захистів. З точки зору небезпеки суперника, поєднання ударної сили та тактичної гнучкості, Ломаченко залишається найбільш небезпечним із потенційних претендентів. Є небезпека, що Комбосос буде відсувати бій із Василем якомога далі, аж поки претендент не стане обов’язковим.

‒ Які його подальші перспективи Василя Ломаченка?

‒ Це той боксер, з яким хотіли б зустрітися всі шукачі слави в легковагових категоріях. Своїми виступами Ломаченко настільки підняв свій статус, що є чинною легендою олімпійського та професійного боксу! Жоден чемпіон не стане повною мірою «легітимним» і загальновизнаним, якщо не витримає випробування Василем. Впевнений, що 2022 рік може стати роком Василя Ломаченка!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.