Олександр Хижняк став почесним гостем Відкритого кубку з боксу під патронатом голови Полтавської обласної державної адміністрації

Олександр Хижняк став почесним гостем Відкритого кубку з боксу під патронатом голови Полтавської обласної державної адміністрації

18 грудня у приміщенні ГУ Полтавської національної поліції відбувся Відкритий кубок з боксу під патронатом голови Полтавської облдержадміністрації. Участь у змаганнях взяли команди Полтавської та Дніпропетровської областей – по десять боксерів, переможців всеукраїнських та європейських турнірів, від 14 до 29 років.

Привітали спортсменів та глядачів із початком турніру перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін та голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

«На Полтавщині відроджуються славні традиції з розвитку боксу. Саме 18 грудня 2001 року було створено Спортивний центр боксу в Полтаві, на базі якого щорічно проводилися турніри та матчеві зустрічі.  20 років тому я приїздив виступати сюди як спортсмен. Пам’ятаю, як це було для нас важливо – показати результат. Вважаю, що такий турнір дасть змогу спортсменам підбити підсумки року, показати свої результати, – зауважив Дмитро Лунін. – Я дуже гордий і радий, що нам вдалося організувати цей турнір і відродити традицію передноворічних підсумкових змагань, які не проводилися в Полтаві 4 роки поспіль. Саме на таких турнірах проявлять себе майбутні зірки Олімпіад».

Із боксерами Дніпропетровської області змагалися вихованці найкращих боксерських шкіл Полтавської області: Кременчука, Решетилівки, Горішніх Плавнів, Миргорода, Полтави. 

«Для мене бокс – це такий вид спорту, де людина показує себе як особистість. Хай настанови тренерів, розуміння того, що ви захищаєте прапор Полтавщини, стимулюють вас», – звернувся до учасників змагань Олександр Біленький.

Нагадаємо, що саме на Полтавщині виросли багато титулованих  боксерів, відомих не лише в Україні, а й далеко за її межами. Серед них і почесний гість турніру – Олександр Хижняк, срібний призер ХХХІІ літніх Олімпійських ігор у Токіо. 

«Сьогодні в нашому місті свято боксу. Дякую за запрошення організаторам турніру. Коли я був ще маленьким і починав займатися боксом, мій тато приводив мене на такі змагання. Мені це дуже подобалося, ми з ним дивилися разом, приходили додому, тренувалися і йшли до перемоги. Багато хто не вірив у мої здібності, але батько в мене вірив і завжди рухав мене вперед. Зичу учасникам гарного настрою, емоцій і надзвичайно вправних поєдинків. Здобувайте перемоги для нашого міста та України», – сказав Олександр Хижняк. 

Переможці турніру отримали грошові винагороди від спонсорів та кубки голови Полтавської облдержадміністрації.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.