Артем Чеботарьов: «В мене тренуються діти з різними порушеннями»

Артем Чеботарьов: «В мене тренуються діти з різними порушеннями»

Про незвичні тренування з боксу для дітей з аутизмом прес-службі ФБУ розповів молодий тренер з Києва Артем Чеботарьов. Вітчизняний фахівець сам має сина з аутизмом, з яким і започаткував незвичні тренування. У що це втілилося, читайте далі в матеріалі.

Артеме, розкажіть, як та з чого все розпочиналося?

– Я треную вже чотири роки. Спершу починав тренувати дорослих. Паралельно займався з власним сином. Він в мене аутист. Згодом я змінив напрям і почав займатися з дітьми. Розробив власну методику. Розпочав застосовувати не тільки нейропсихологію, але і нейробокс, його елементи. Ми розпочали відточувати майстерність, техніку, правильні удари, стрибки на скакалці. Заняття проходили в декілька етапів. Перший – це ОФП, другий – функціонал та третій – нейробокс.

Скільки часу триває одне заняття для дітей з аутизмом?

– Зараз у мене займаються від восьми і до шістнадцяти дітей. Всі вони різного віку. В мене дві групи. Є учні маленькі, є старші. Мінімальний час нашого заняття – це 50 хвилин. Максимальний час тренування, зазвичай для старших дітей – півтори години.

Окрім дітей з аутизмом, кого ще ви тренуєте?

– У мене тренуються діти з різними порушеннями. Наприклад, дитині може бути шість років, а інтелект в неї – на чотири. Для роботи у групових заняттях ми підбирали дітей по інтелекту, аби дітям було максимально комфортно. Майже з кожною дитиною я спершу займався персонально. Згодом формував групи. На перших заняттях займалися бігом, розминкою, а згодом йшов вже більш детальний процес.

Наші тренування ставали популярними, і згодом до мене в групи додалися діти з синдромом дефіциту уваги. Такі діти є гіперактивними і потребують ще більше турботи. Я ставив їх в пари з іншими дітками. У нас виходило поєднувати дітей з різними діагнозами і так потихеньку проходили заняття.

Скільки разів на тиждень проходять тренування та як батьки дітей дізнаються про ваші заняття?

– Ще коли я працював у центрі психологічної допомоги, ми створили спільний чат для батьків. Тренування йшли, вони набирали популярність. Далі спрацювало «сарафанне радіо». Все більше людей почали дізнаватися про нейробокс для дітей з особливостями. До нас почали їздити діти і їхні батьки з інших міст. Двоє учнів їздять до нас з Миргорода, четверо з Броварів. Решта вихованців зі столиці. Тренування проходять двічі на тиждень.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.