Микита Алістратов: «Моя найбільша перемога на турнірі «Джі Бі» у Фінляндії — прославити мою рідну Україну…»

Микита Алістратов: «Моя найбільша перемога на турнірі «Джі Бі» у Фінляндії — прославити мою рідну Україну…»

Сороковий сезон міжнародного боксерського турніру «Джі Бі» зібрав у Гельсінкі понад сто боксерів з різних куточків Європи. Кожен з них прагнув продемонструвати свої найкращі якості і вписати своє ім’я до історичного літопису турніру. Наш сьогоднішній співрозмовник чудово впорався з обома завданнями.

Микита Алістратов, а мова, звісно, про нього, тріумфував у ваговій категорії 71 кілограмів та отримав від організаторів спеціальну відзнаку «Найкращий боксер змагань».

Пресслужба Федерації боксу України поспілкувалася з новоспеченим тріумфатором «Джі Бі» (єдиним у складі нашої збірної!), розпитала про враження від турніру, шлях до тріумфу та відзнаку найкращому боксерові змагань.  

Микито, вітаємо тебе із завоюванням одразу двох титулів на турнірі «Джі Бі». Поділися своїми враженням від змагань…

— Дякую! До слова, я вперше взяв участь у цьому турнірі. Як на мене, то він пройшов на найвищому рівні. Організатори створили учасникам гарні побутові умови. Нам, боксерам, залишалося тільки думати про бокс.

Твоя вагова категорія 71 кілограмів була однією з найпредставницькіших у змаганнях, нараховувала аж дев’ятьох претендентів на медалі. Розкажи, хто з твоїх опонентів по «вазі» справив на тебе найкраще враження за рівнем боксу?

— Кожен суперник цікавий, зі своєю родзинкою. До кожного опонента треба свій підхід. Наприклад, мені було найважче боксувати у фіналі з англійцем Мохаммедом Харрісом Акбаром. Він — непростий опонент, але мені вдалося його здолати.

Як ти вважаєш, за рахунок чого тобі вдалося перевершити цього опонента?

— У першу чергу, завдяки правильно обраній тактиці на цей бій. Я здобув тактичну перемогу. Так, англієць намагався демонструвати свій бокс, але мені вдалося нейтралізувати його сильні сторони і домогтися перемоги, яка принесла мені золоту нагороду.

Які емоції були особисто у тебе після того, як отримав титул найкращого боксера змагань?

— Я дуже зрадів цьому визнанню. Але моя найбільше перемога на турнірі — прославити мою рідну України. Свій титул найкращого боксера я присвячую усім тим Героям, хто боронив та боронить нашу землю від агресорів. Я вірю в те, що ми, українці, здолаємо ворога і на нашій землі знову запанує мир!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.