Олександр Погодін: «Увесь світ мусить знати — росія напала на Україну, росія вбиває наших людей…»

Олександр Погодін: «Увесь світ мусить знати — росія напала на Україну, росія вбиває наших людей…»

Збірна України, сформована з молоді, продовжує невпинно торувати шлях на вершини Всесвітньої Гімназіади. Одразу дев’ятеро наших хлопців та восьмеро дівчат у четвер, дев’ятнадцятого травня, боксуватимуть за вихід до фіналу змагань! Показово, що цих успіхів наші боксери та боксерки досягли тоді, коли в Україні йде війна…

Олександр Погодін, один з тренерів збірної України, розповів у інтерв’ю офіційному сайту ФБУ про підготовку до турніру, завдання перед збірною, підтримку українців у Франції та плакати #SaveMariupol та #SaveAzovstal.

—  Пане Олександре, розкажіть нашим читачам, як наші боксери та боксерки готувалися до цього турніру?

—  На жаль, у зв’язку з війною росії, багато наших спортсменів тривалий час були без практики. Лише декому з представників збірної вдалося виступити на міжнародних змаганнях, що дозволило постійно тримати себе у формі. Тому тренерським штабом збірної було ухвалене рішення провести двотижневий навчально-тренувальний збір у Ворохті. На Прикарпатті наші боксери та боксерки знаходилися впродовж двох тижнів. Цього часу спортсменам вистачило, щоб відпрацювати технічні і тактичні моменти, покращити свою функціональну готовність. Окрім того, ми провели спаринги з представниками Коломиї та Закарпаття. По завершенню збору команда вирушила до Франції.

—  Дехто з українців вже дебютував на Гімназіаді. Чи задоволені Ви їхніми результатами?

—  Більше того, декому з представників збірної вже вдалося провести по два поєдинки. Дев’ятеро хлопців та восьмеро дівчат здобули путівки до півфіналу Гімназіади! Відносно тих, хто програв, то ці поразки були заслуженими, за винятком хіба що Єгора Кирилюса. Єгор і його суперник з Туреччини йшли нога в ногу, але рефері визначили переможцем поєдинку представника Туреччини. Єдине, за чим жалкує увесь тренерський штаб це те, що з першого бою «знялася» Вікторія Шкеул. Віка зберігала чудові шанси на золоту медаль, але захворіла і не змогла вийти на поєдинок з француженкою.

—  Яке завдання тренерський штаб збірної України поставив перед своїми підопічними?

—  Усі тренери збірної України — і ті, що залишилися в Україні, і ті, котрі приїхали до Франції — налаштовані тільки на перше командне місце. До слова, в Україні залишився тренер Віктор Петриченко. Він формував цю команду, але до Франції не поїхав через те, що перебуває в Територіальній обороні Умані… Ми будемо намагатися вивести до фіналу якомога більше наших боксерів та боксерок. У фіналі ставитимемо перед своїми підопічними максимальне завдання — вибороти якомога більше золотих медалей. 

—  До слова, до тренерського штабу нашої збірної входять аж п’ять тренерів. Який розподіл обов’язків між наставниками?

—  Так, тренерський штаб збірної України налічує п’ять осіб — Валерія Шпота, Іван Яровий, Віталій Яровий, Ігор Мацюк та я, Олександр Погодін. У кожного з нас є своя сфера відповідальності, проте ми взаємозамінні. Хтось із нас проводить тренування, хтось залучений до зважування… Роботи в збірній вистачає. Головне, що всі тренери діють злагоджено. Навіч видно результат — сімнадцятеро наших змагатимуться у півфіналах! Сподіваємось, що всі півфіналісти вийдуть до фіналу.

—  Цікаво, які зі збірних-учасниць Гімназіади справили на Вас яскраве враження?

—  Стосовно збірних, то мені сподобалися збірні Бразилії, Казахстану, Туреччини та Франції. Окрім того, мене приємно вразили представники деяких делегацій. Наприклад, старший тренер збірної Китаю підходив до нас під час екскурсії, висловив свою щиру підтримку Україні та побажав нам перемогти. Також нашу країну дуже підтримує французька сторона…

—  Розкажіть про плакати, з якими фотографувалась збірна України напередодні Гімназіади?

—  Наш колега Іван Геннадійович Яровий запропонував написати плакати з гаслом #SaveMariupol та #SaveAzovstal. Діти втілили цю ідею в життя. Ми хочемо, щоб якомога більше людей у світі знали про те, що відбувається в нашій країні. Тим паче, що на Гімназіаді виступають аж шістдесят три збірних, що представляють таку саму кількість країн. До нас підходять дуже багато журналістів, цікавляться ситуацією в Україні. Бувало й таке, що до нас підходили представники інших країн і запитували: «Ви тут, бо вже закінчилась війна?». Як бачимо, багато людей у світі не знають, що насправді коїться в Україні. Ми покликані відкрити очі усім тим людям, які думають, що війна в Україні — чиїсь видумки, результат фантазій. До слова, завтра, 19 травня, ми всі одягнемо вишиванки, щоб прикути ще більше уваги до України. Увесь світ мусить знати — росія напала на Україну! росія вбиває наших людей!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.