Персона дня. Cвітлана Уманська: «У боксі присутні і страх, і біль. Одне без другого існувати не можуть…»

Персона дня. Cвітлана Уманська: «У боксі присутні і страх, і біль. Одне без другого існувати не можуть…»

У біографії Світлани Уманської відсутні згадки про серйозні титули та здобутки, а ще в ній немає сторінок з інформацією про виступи на дитячому рівні. Попри це, спортивний шлях дівчини вартий неабиякої уваги. Вона з дитинства марила єдиноборствами і… виросла до боксерки національної збірної України. Більше того, виступила на чемпіонаті світу серед жінок!

Про любов до боксу, життєве кредо та багато інших цікавинок зі свого спортивного життя молода спортсменка розповіла в інтерв’ю для рубрики «Персона дня».

Чому бокс та із чого все починалося?

Я з дитинства захоплювалася бойовими мистецтвами і вже тоді вирішила, що шукатиму себе в єдиноборствах. Цікаво, що інтерес до боксу з’явився не відразу. Але, поринувши у цей вид спорту з головою, я зрозуміла, що бокс є моїм дороговказом.  Бокс — те, чому я хочу присвятити своє життя. Бокс змушує постійно перебувати в тонусі, а безкомпромісність цього виду спорту — щоразу перевіряти характер та силу волі.

Що Вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

Якщо чесно, я не та людина, яка шукає стимули та мотивацію. Я вірю, що бокс — це справа мого життя, тому займаюсь ним з величезним задоволенням.

Ваше життєве кредо…

Хто йде, пробує, не здається, той обов’язково досягне свого!

Чи є місце страху в боксі?

Обравши бокс, ти розумієш, що буде тяжко та боляче. Одне без другого існувати не можуть… Хто переборе біль, впорається зі страхом, той переможе!

Яким був Ваш найважчий бій і чому?

Мені одразу спадає на думку півфінальний бій чемпіонату України до 22 років проти Крістіни Лакійчук. З Крістіною було складно боксувати і фізично, і морально. Вона — класна, дуже технічна та досвідчена боксерка. Раніше ми з нею багато працювали в парах, я постійно програвала. Натомість, у півфіналі чемпіонату України я виграла! Цей бій змінив моє мислення щодо боксу та ставлення до цього виду спорту.

Ваша найважливіша поки що перемога – це…

Найбільша в житті перемога — це перемога над самою собою. Мені довелося докласти багато зусиль для того, щоб зламати себе зсередини. Все для того, щоб прогресувати, ставати сильнішою і в житті, і в спорті.  

Яку мету переслідуєте в боксі?

Я дуже люблю бокс, прагну вписати своє ім’я в історію українського та світового боксу. Мрію здобути золоті медалі чемпіонату світу. Більше того, після того, як я побувала на чемпіонаті світу, побачила усіх спортсменок, зрозуміла, що реально стати чемпіонкою світу. Ті, хто стають чемпіонками та призерками чемпіонату світу не є нанолюдьми з надприродними здібностями. Вони всі — звичайні люди. Все залежить лише від тебе! Для того, щоб стати найсильнішою у світі, треба працювати та вірити у свою перемогу.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.