Роман Семенишин: «Українські боксерки намагаються гідно представити свою країну на турнірі в Угорщині»

Роман Семенишин: «Українські боксерки намагаються гідно представити свою країну на турнірі в Угорщині»

Старший тренер збірної України серед жінок-молоді Роман Семенишин дав інтерв’ю офіційному сайту Федерації боксу України.

Він поділився враженнями від виступів своїх підопічних на турнірі в Угорщині та розповів, які завдання стоять перед дівчатами у цих змаганнях.

—  Романе Степановичу, розкажіть нашим читачам, що собою являє турнір  Борнеміса?

— Борнеміса — це традиційний турнір, який є одним із найстаріших в Європі. Ці змагання завжди гуртують перспективних юніорів та молоді… На жаль, ми не могли провести якісні збори в України, щоб перевірити других і третіх номерів команди, тому зголосилися на участь в Борнемісі. Я маю на увазі виключно дівчат. Нам, тренерам, важливо, щоб всі спортсменки прагнули стати першим номером у своїй категорії. Для цього потрібен змагальний процес і здорова конкуренція. Цього року в Борнемісі беруть участь спортсменки з дванадцяти країн. Наші дівчата мають можливість спробувати свої сили в поєдинках з канадійками та боксерками з Казахстану — це рідкість для Європи. Представниці цих країн мають зовсім інший стиль ведення бою, до якого ми не звикли, а тому подібний досвід є дуже цінним для українок.

—  До Угорщини привезли всіх спортсменів, кого планували, або ж декого не дорахувались?

— Ми привезли повний склад — дванадцять чоловік. В основному, це другі та треті номери. Лише Тетяна Довгаль була на переможному чемпіонаті Європи. Ми її взяли через те, що у неї немає конкуренток серед українських боксерок. Ще одна дівчинка, яка виступає у вазі 48 кг, нині перебуває на окупованій території і не змогла виїхати. Замість неї поїхали двоє дівчат в суперважкій вазі…

—  Чи задоволені Ви тим, як виступають наші дівчата?

— Якщо чесно, трохи засмучений. До таких турнірів треба готуватися, щоб претендувати на високі місці. На жаль, наші дівчата в Україні не мають ані спаринг-партнерів, ані повноцінної можливості тренуватися. Тим більше, зараз, коли в нашій країні йде війна. Тим не менш, українські боксерки намагаються гідно представити Україну в змаганнях Борнеміса.

—  Яку мету переслідуєте на цьому турнірі?

— Основна мета — перевірити другий та третій склад дівчат. Ми прагнемо до здорової конкуренції в збірній.

—  Які збірні справили на Вас особливе враження і чому?

— Мені дуже подобається збірна Канади. Мені до вподоби стиль боксу, який обрали представниці канадської збірної. Вони працюють, переважно, другим номером, намагаються контр-атакувати, після чого перехоплюють ініціативу. У схожій манері боксують представниці Казахстану. Це дуже добре, що у наших дівчат є можливість позмагатися з представницями азіатської школи. Тим паче, перед чемпіонатом світу…

 

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.