Президент федерації боксу України Кирило Шевченко відповів на заяву нелегітимної федерації боксу Львівської області, очільником якої раніше був Олександр Павелець

Президент федерації боксу України Кирило Шевченко відповів на заяву нелегітимної федерації боксу Львівської області, очільником якої раніше був Олександр Павелець

“Хочу звернутися до боксерської спільноти федерації боксу Львівської області. Висловлюючи свою повагу до боксерської родини Львівщини, з вашого дозволу, хочу донести наступне: 1 травня 2023 року на електронну адресу ФБУ надійшов лист зі зверненням до мене, як до президента ВГО ФБУ, підписаний  Павелець Олександром Ярославовичем. В листі пан Павелець підписується, як президент Львівської обласної федерації боксу, та просить мене відповісти на питання, які турбують, як він повідомляє, боксерську родину Львівської області, а також, запрошує мене на розширене засідання Львівської обласної федерації боксу 4 травня 2023 року.  


22 лютого 2022 року пройшла всеукраїнська конференції ФБУ, на якій мене обрали Президентом ФБУ, пізніше, були обрані перші віцепрезиденти та віцепрезиденти, головний секретар ФБУ, виконком, комісії, тренери, судді і т.д. Всі вищевказані заходи проходили не в один день протягом 2022/23 років, а саме, на звітно-виборчій конференції ФБУ та двох позачергових конференціях ФБУ, на які президент ЛОФБ Олександр Павелець був запрошений. Жодних відповідей на запрошення ФБУ від ЛОФБ не надходило. ЛОФБ багато разів протягом 2022 року надсилалися листи різних робочих форматів та рішень виконкому з роботи ФБУ в цілому, на які також не було жодних відповідей.

В грудні 2022 року за допомогою Міністерства молоді та спорту, Начальника обласної військової адміністрації Максима Козицького та за підтримки президента федерації боксу м. Львова Андрія  Котельника, ФБУ провела Чемпіонат України з боксу на призи 20-го ювілейного турніру Андрія Котельника. Який і виступив основним спонсором ЧУ в такий складний для країни час. Проте, на цьому чемпіонаті, на жаль, не було ні президента, ні офіційних представників федерації Львівської області. Крім того, Павелець продовжував підтримувати попереднього президента федерації боксу України та висловлювати свої думки на неофіційному від 22 лютого 2022 року сайті ФБУ. де до сьогоднішнього дня є запис що Продивус президент ФБУ, але який зник з України 24 лютого 2022 року, та увесь цей період до 2023 розказував в відеозверненнях, який він патріот України. Розповідав, що тільки вивіз родину в безпечне місце та повертається захищати рідну країну.

Олександр Ярославович, мені зрозуміло, що я не ваш особистий друг, в мене немає готелю у Львові, де можна за великі кошти розселити суддів, тренерів та спортсменів. Але сьогодні, мене випала честь від великої боксерської родини очолювати бокс в Україні і я роблю все для того, щоб бокс розвивався. Тренери і судді мають мій особистий номер телефону. Моя присутність та присутність керівництва ФБУ є на всіх ЧУ, турнірах та інших заходах, які повʼязані з боксом і тільки чомусь тренери з вашої орбіти не можуть мені задати питання, хоча я відкритий до будь-якого діалогу. Я не Володимир Степанович, якого смішно сказати, деякі тренери в житті бачили декілька разів.

Тепер, стосовно мого висловлювання щодо «нелегітимної» ЛОФБ, яка протягом 2022/23 років, ніяк не проявляла себе, як осередок ФБУ, не визнаючи новий склад керівництва, ігноруючи рішення виконкому ФБУ, порушуючи етичні норми, які прописані в статуті ФБУ, не визнаючи оновлену символіку ФБУ, не реагуючи на висловлювання та поливаючи, безпідставно, брудом новий склад керівництва ФБУ, ще й має претензії до ФБУ. А також, вдається до запрошень на конференцію, яку зібрали за декілька днів.

І основне питання до президента ЛОФБ, який тривалий час обіймав посаду першого віцепрезидента ФБУ, чому так сталося, що ЛОФБ не є офіційно зареєстрована та ніколи не була зареєстрована в Міністерстві юстиції України як член/осередок ФБУ? На яких підставах укладенні договори з обласним управлінням молоді та спорту, куди та яким чином витрачаються кошти, виділені з державного бюджету? Чому не проводяться міжнародні турніри, такі як «Кубок Моршина», «Кубок Лева», турнір пам’яті Валентина Старчака, турнір імені Олександра Федяєва? Чому так сталося, наразі, нехай це з’ясовують правоохоронні органи.

Ось Вам, шановний Олександр Ярославович, робоча повістка Вашої розширеної конференції на 4 травня 2023 року. В свою чергу, для боксерської родини Львівщини, хочу повідомити рішення виконкому ФБУ, на якому було прийнято відкрити осередок ФБУ в Львівській області та призначити її керівником Андрія Котельника. Це доручення із власним підписом, як президента ФБУ, я вручив особисто на позачерговій конференції федерації боксу міста Львова. Маю велику повагу до боксерської родини Львівської області та сподіваюсь, що ви, шановні тренери, спортсмени, ветерани боксу зрозуміли, чому на останній прес-конференції я назвав ЛОФБ «нелегітимною». Сподіваюсь, ви підтримуєте нас в тому, що бокс потрібно розвивати, а не хайпувати, використовуючи спорт та робити приватними боксерські громандські організації на кшталт ГО пана Продивуса, чи ГО Павельця.

ФБУ відкрита до всіх без виключення, хто живе боксом та розвиває бокс в своєму регіоні. Так як мною було озвучено рішення виконкому ФБУ на прес-конференції у Львові, офіційним представником ЛОФБ ФБУ є Андрій Котельник, тому зі всіма питаннями, пов’язаними з роботою Національної федерації ВГО ФБУ в Львівській області, необхідно звертатися виключно до Андрія Котельника та його команди, в яку з радістю приймуть всіх, хто прагне розвивати бокс”, – зауважив Президент федерації боксу України Кирило Шевченко.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.