Дмитро Ловчинський та Айдер Абдураімов вибороли путівки на Олімпійські ігри-2024 у Парижі

Дмитро Ловчинський та Айдер Абдураімов вибороли путівки на Олімпійські ігри-2024 у Парижі

З 24 травня по 2 червня у Бангкоку (Таїланд) проходив 2-й світовий кваліфікаційний турнір до Олімпіади у Парижі, куди відправились 12 боксерів національної збірної команди України (6 чоловіків та жінок).

Представляли Україну в Таїланді серед чоловіків: Дмитро Замотаєв (51 кг), Айдер Абдураімов (57 кг), Ярослав Харциз (63,5 кг), Юрій Захарєєв (71 кг), Сергій Горсков (92 кг) та Дмитро Ловчинський (+92 кг); серед жінок: Тетяна Коб (50 кг), Анастасія Ковальчук (54 кг), Анастасія Молочко (57 кг), Анна Охрей (60 кг), Анастасія Черноколенко (66 кг) та Кароліна Махно (75 кг).

На жаль, українська жіноча команда під керівництвром головного тренера Сергія Даниліва пропускає Олімпійські ігри-2024, адже ніхто з дівчат них не зміг дійти до вирішальних двобоїв за ліцензію. Кароліна Махно та Анастасія Черноколенко зупинилися на стадії 1/16 фіналу, Тетяна Коб, Анастасія Ковальчук, Анастасія Молочко та Анна Охрей зупинились на стадії 1/8 фіналу за крок до вирішальних поєдинків за олімпійську перепустку.

Чоловіча команда очолювана Дмитром Сосновським показала кращий результат, адже двоє спортсменів, а саме Айдер Абдураімов та Дмитро Ловчинський приєднаються до Олександра Хижняка на Іграх у Парижі. Айдер Аюдураімов здобув ліцензію провівши 5 переможних двобоїв, Дмитро Ловчинський провів 3 двобої на шляху до ліцензії.

Капітан команди Дмитро Замотаєв, Ярослав Харциз та Юрій Захарєєв припинили боротьбу на стадії 1/8 фіналу, кожен з них поступився супернику роздільним рішенням суддів, вже не вперше українська команда стикається із фактором несправидливого суддівства, адже неправильні і упереджені їхні рішення позбавили наших боксерів боротися за головну мрію – представити Україну на Олімпіаді. Представник важкої ваги Сергій Горсков зупинився в Таїланді на стадії 1/16 фіналу.

Таким чином, на Олімпіаді в Парижі українська боксерська команда поїде в такому складі: Олександр Хижняк (80 кг), Айдер Абдураімов (57 кг) та Дмитро Ловчинський (+92 кг).

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.