Сергій Гордієнко: «Наше завдання – підготовка до Європейських ігор»

Сергій Гордієнко: «Наше завдання – підготовка до Європейських ігор»

Із 21 по 30 червня 2019 року  у Мінську, столиці Білорусі, пройдуть ІІ Європейські ігри. Серед більше 200 комплектів медалей у 23 дисциплінах будуть і змагання жіночого боксу, куди потрапили троє наших провідних боксерок – Тетяна Коб (Ковель), Юлія Циплякова (Харків) та Марія Боруца (Хмельницький). Тож нині, напередодні відповідальних змагань, повним ходом іде планомірна підготовка до Ігор.

Окрім того 25 травня у Вінниці відбудеться також і друга матчева зустріч команди «Українські левиці», яка стане черговим етапом підготовки для наших дівчат.

Наразі ж – навчально-тренувальний збір у Миговому (Чернівецька обл.), під час якого ми поспілкувалися з головним тренером жіночої збірної України з боксу Сергієм Гордієнко.

– Сергій Володимирович, як розпланували підготовку до Європейських ігор та що саме запланували робити в Миговому?

– Це буде перший етап безпосередньої підготовки – як ви знаєте, троє боксерок завоювали ліцензії на Європейські ігри, вдало виступивши на чемпіонаті Європи в Болгарії минулого року. Зараз ми проаналізували виступи на турнірі «Белградський переможець» у Сербії, де наша збірна посіла перше загальнокомандне місце. Завоювали 4 золота та 4 бронзи. Подивилися на бойову форму дівчат. Два тижні відпочили і вирушили в Мигове.

Зараз же – збори із загально-фізичної та спеціально-фізичної підготовки. Від 4 по 24 травня плануємо провести всю заплановану роботу. Запросили на збори порядку 30 чоловік – не лише перших, а й других та третіх номерів. Звісно, основну увагу приділимо підготовці наших представниць до Європейських ігор, але, звісно, робота знайдеться для всіх – наша команда матиме змістовні збори.

А вже під завершення зборів будуть спеціальні вправи, адже основа збірної у складі команди «Українські левиці» 25 травня проведе у місті Вінниця вечір боксу. Хочемо підготуватися до цієї матчевої зустрічі, отримати гарну бойову практику, як це було недавно у Львові – на матчі-прем’єрі «Левиць» проти польської збірної.

– Як справи у нашого найближчого резерву, молоді? Чи порадували вони вас на турнірі в Сербії, буде що аналізувати під час зборів у Миговому?

– Ми постійно стежимо за нашою молоддю. Самі знаєте, спорт вимагає постійної природної зміни поколінь, та й конкуренція – це рушій прогресу. Але от якраз у Белграді виграли саме ті, хто мав виграти.

ЗОЛОТО:

Вагова категорія 57 кг – Юлія ЦИПЛАКОВА

Вагова категорія 64 кг – Марія БОВА

Вагова категорія 81 кг – Анастасія ЧОРНОКОЛЕНКО

Вагова категорія +81 кг – Тетяна ШЕВЧЕНКО

БРОНЗА:  

Вагова категорія 48 кг – Ганна ОХОТА

Вагова категорія 54 кг – Мар`яна МАКСИМІВ

Вагова категорія 69 кг – Анна ЛИСЕНКО

Вагова категорія 75 кг – Марія БОРУЦА

Це наші перші номери, медалі побрали дійсно досвідчені вже боксери. Радує, що серед них та ж Мар’яна Максимів зуміла себе проявити. А от Аня Охота та Аня Лисенко в суперечливих боях могли розраховувати й на більше. Нічого – це практика, це досвід. Саме тому вітаємо та дуже цінуємо кожен турнір, кожну матчеву зустріч, у яких нам вдається взяти участь за підтримки ФБУ.

– Як оціните появу такої команди, як «Українські левиці»?

– Позитивно. Дуже добре, що є такий почин. Це було на часі. Сподіваюся, це підвищить інтерес до жіночого боксу та допоможе вітчизняним вболівальникам із різних міст, не тільки столиці, побачити, що таке – гарний вечір жіночого боксу.

– Чи вдалося їй знайти своє місце, зокрема, в календарі вітчизняного та зарубіжного боксу?

– Розумієте, на жаль, календар постійно змінюється. Ми до останнього часу не знали, в які строки буде чемпіонат Європи. Знали, що в серпні, а коли? Тільки коли були на турнірі в Сербії, проходив Виконком, де затвердили початок на 22 серпня. А на початку жовтня – вже ліцензійний чемпіонат світу.

Зрозуміло, з керівництвом «Українських левиць» ми обговорювали питання, щоб було кілька складів. Лідери не витягнуть всю програму суто через щільність календаря. А коли спортсменки, які на підході до лідерів, матимуть свій шанс себе проявити, то це тоді буде з користю для справи і для збірної країни, і для «Українських левиць».

Наші дівчата заслуговують уваги зі сторони вітчизняних та зарубіжних ЗМІ. На останні збори перед сербським турніром у нас у тренувальному таборі побував представник англійського ЗМІ. Було приємно. Радує, що є інтерес – і «Українські левиці» в цьому допомагають.

– Чого чекаєте, власне, від Європейських ігор?

– Турнір такого масштабу – це змагання, взяти участь в якому честь для будь-якого спортсмена. Будемо старатися якнайкраще представити нашу державу, а також відповідати тому високому рівню світового жіночого боксу, який нині встановився й постійно прогресує.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.