Сергій Гордієнко: «Як показав збір у Туреччині, лідери Національної жіночої збірної України підходять до ліцензійного турніру у гарній формі»

Сергій Гордієнко: «Як показав збір у Туреччині, лідери Національної жіночої збірної України підходять до ліцензійного турніру у гарній формі»

Спортсменки Національної жіночої збірної України з боксу повернулися з Туреччини, де проводили підготовку поряд з одними з кращих представниць світового боксу.

Детальніше про поїздку до Трабзону, а також про весняний навчально-тренувальний збір розповів головний тренер збірної Сергій Гордієнко.

«Зважаючи на ситуацію з пандемією і невеликою кількістю турнірів, де наші дівчата могли б здобувати змагальний досвід, нам би дуже хотілося привезти до Туреччини повний склад збірної. Але цього разу до нашої делегації увійшли лише лідери – це Тетяна Коб, Юлія Циплакова та Анастасія Чорноколенко. Дуже прикро, що до її складу через травму, отриману на турнірі Странджа, не потрапила Анна Лисенко, – наголосив Сергій Володимирович. – Це була вдала триденна спаринг-сесія з іменитими представницями команд Туреччини та Казахстану. Не дивлячись на те, що спаринг-партнерки з інших команд мають у своєму активі чемпіонські здобутки світової першості, Європейських ігор і навіть олімпійські нагороди, українські дівчата показали високий рівень боксу, і цей факт дуже тішить».

Наставник розповів, що окрім оцінки техніко-тактичної майстерності, велика увага під час збору в Трабзоні приділялася тестуванню моделі змагальної діяльності дівчат. Відповідні дослідження проводив тренер з наукового забезпечення жіночої збірної України Сергій Кіприч.

«Навчально-тренувальний збір у Конча-Заспі, який проходив у березні, спаринг-сесія в Туреччині та зібрані результати дослідження дають нам більш повну картину підготовки напередодні одного з найвідповідальніших стартів цього року – ліцензійного турніру в Парижі, де будуть розіграні путівки до олімпійського Токіо. І ця картина свідчить, що лідерки української збірної знаходяться у гарній формі. Головне – дійти до паризького турніру без травм та при доброму здоров’ї», – поділився Сергій Гордієнко.

За словами головного тренера, наразі всі спортсменки збірної ведуть індивідуальну підготовку разом з особистими наставниками.

«У травні нашу збірну запросили на турніри в Усті-над-Лабем (Чехія) та в Гомель (Білорусь). Але хто братиме в них участь – вирішуватиметься згодом. Все ж головними стартами, не рахуючи Олімпійські ігри в Токіо, для нас є відбірковий турнір у червні у Франції та чемпіонат світу. Склад на світову першість ми формуватимемо за результатами чемпіонату України, що проходитиме вже після головних змагань чотириріччя».

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.