Олександр Хижняк завоював довгоочікувану ліцензію на Олімпійські гри у Токіо!

Олександр Хижняк завоював довгоочікувану ліцензію на Олімпійські гри у Токіо!

У неділю, 6 червня у рамках Європейського ліцензійного турніру у Парижі відбулися заключні бої чвертьфінальної стадії. Цього дня змагалися четверо українських боксерів, та лише один з них зміг залишити квадрат рингу переможцем.

Лідер української команди, чемпіон світу та Європи, переможець Європейських ігор-2019 Олександр Хижняк додав до свого багатого списку спортивних досягнень завоювання ліцензії на Олімпійські ігри у Токіо-2020 у вагові категорії до 75 кг! У чвертьфінальному двобої полтавчанин здобув впевнену і беззаперечну перемогу над представником Швеції Адамом Чартоі. Слід відзначити, що протягом поєдинку не було жодної миті, яка б змусила засумніватися у перевазі Сашка. Бій був зупинений у третьому раунді за повного домінування боксера Національної збірної України!

Таким чином, Олександр Хижняк стає четвертим українським боксером, який заволодів путівкою на Олімпіаду. До цього володарями ліцензій стали Микола Буценко, Ярослав Харциз та Анна Лисенко.

Дуже близьким до участі в Іграх-2020 був український суперважковаговик Цотне Рогава, який у вирішальному поєдинку за олімпійську ліцензію зустрівся з Мухаммадом Адбуллаєвим з Азербайджану. Шкода, але наполегливості та бійцівського характеру Цотне виявилося замало. Бій був рівним, та все ж лише один суддя віддав перевагу Цотне, у той час як четверо схилилися на бік його опонента.

На жаль, поразки у чвертьфіналі зазнав і наш представник у категорії до 69 Євген Барабанов, який поступився боксеру з Ірландії Ейдану Уолшу. Протягом трьох раундів сили були приблизно рівні, про що свідчить і вердикт суддів: двоє віддали перевагу Євгенові, троє стали на бік ірландця. Для киянина Барабанова олімпійська мрія ще не розтанула: у нього буде можливість посперечатися за ліцензію в останньому, стиковому поєдинку, який відбудеться у понеділок. Суперником Євгена стане Ескерхан Мадієв з Грузії.

Не вдалося вийти до півфіналу і Ярославу Харцизу у категорії до 63 кг, але своє головне завдання – завоювання путівки на Ігри – харківський спортсмен вже виконав двома днями раніше.  

До вашої уваги – детальні результати боїв 6 червня та склад пар на понеділок, коли у Парижі пройдуть півфінали. Для завантаження файлів перейдіть за наведеними нижче посиланнями.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.