Олександр Усик: «Хижняк «розкочується» і проходить адаптацію. Все чудово!»

Олександр Усик: «Хижняк «розкочується» і проходить адаптацію. Все чудово!»

Одна з легенд українського боксу, олімпійський чемпіон Ігор у Лондоні-2012 Олександр Усик поділився враженнями від сьогоднішніх боїв членів Національної збірної України Олександра Хижняка та Цотне Рогави на Олімпіаді у Токіо.

«Це був перший поєдинок Хижняка на Олімпіаді. Проходить адаптація, він «розкочується». Все чудово, – сказав Олександр Усик в ефірі телеканалу UA:Перший. – Слава Богу, що у нас є перемога Олександра, і ми всі сподіваємося, що він і далі в такому ж дусі буде продовжувати виступати. Чудовий поєдинок, все круто!

Щодо Цотне Рогави, то я думаю, що у нього було мало часу на підготовку, адже лише у червні наші боксери змагалися на європейському ліцензійному турнірі, а важковаговикам, як відомо, потрібно більше часу на відновлення. До того ж, я гадаю, є додаткові переживання, адже Олімпіада – це турнір, який не схожий на всі інші. Я не думаю, що Цотне міг перегоріти. Але це змагання, до яких треба бути готовим ментально. У бою з Кларком можна було віддавати перемогу і туди, і туди. Сталося так, як сталося, але це спорт і треба рухатися далі.

Вихід Анни Лисенко у чвертьфінал? Я бачив цю дівчину, коли вона тренувалася у залі і я тренувався там же. Вона дуже вперто це робила. Хочу побажати їй лише перемоги! Якщо вона привезе додому медаль, я буду з цього приводу неймовірно радий!

Що я думаю з приводу вильоту інших наших хлопців на ранніх стадіях? Розповім про таку річ. Після своєї невдачі на Олімпіаді у Пекіні у 2008 році, коли я залишився без медалі, я взагалі хотів піти з боксу… Але завдяки своєму батьку, якого, на жаль, вже немає зі мною, я залишився. Він сказав тоді: «Якщо ти підеш зараз, то ніколи не досягнеш успіху у житті». Саме через це я зміг зібратися, почав тренуватися ще більш вперто і досяг свого у 2012 році у Лондоні.

Бажаю усім нашим спортсменам ніколи не зупинятися. Так, буде важко. Але без цього досягти вершини неможливо».

Як ми повідомляли раніше, вранці 29 липня Олександр Хижняк переміг представника Японії і вийшов до чвертьфіналу олімпійського турніру у Токіо, а Цотне Рогава програв бій представнику Великобританії.       

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.