Олександр Хижняк – Емір Марсьяль. Анонс півфіналу Олімпійського боксерського турніру

Олександр Хижняк – Емір Марсьяль. Анонс півфіналу Олімпійського боксерського турніру

Лідер Національної збірної України з боксу Олександр Хижняк знаходиться на відстані двох перемог від найбажанішої вершини для кожного спортсмена – золотої медалі Олімпійських ігор!

Нагадаємо, що на олімпійському турнірі у Токіо-2020 наш провідний боксер вже пройшов два бар’єри у своїй категорії до 75 кг: в 1/8 фіналу Олександр не залишив шансів японцю Юіто Морівакі, а в чвертьфіналі здолав опір «брудного» за стилем опонента – Еурі Седеньо Мартінеса з Домініканської Республіки. Таким чином, полтавчанин вже на сто відсотків гарантував собі медаль Олімпіади, але те, якої проби буде ця нагорода – вирішиться вже у кульмінації змагань…

Суперником Олександра Хижняка у півфіналі олімпійського турніру, який відбудеться у четвер, 5 серпня, о 9:03 за київським часом, стане представник Філіппін – 25-річний Емір Марсьяль.

 

 

Досьє суперника.

Емір Марсьяль (Філіппіни).

Народився 29 жовтня 1995 року.

Зріст – 180 см.

Шульга.

Срібний призер чемпіонату світу 2019 року. Срібний призер чемпіонату Азії 2015 року. Бронзовий призер Азійських ігор 2018 року. Бронзовий призер турніру «Странджа» 2019 року.

В аматорському боксі виступає з 2011 року.

Особистий тренер – Фредді Роуч (США).

Емір – представник справжньої боксерської родини. Його батько Еулаліо – тренер з боксу, виховує молодих талантів у місті Замбоанга, Філіппіни. Двоюрідний брат Еміра – Ентоні Марсьяль – зтакож займався боксом на професійному рівні, представляючи рідну країну на Азійських іграх 2006 року в Катарі.

Втім, досягнення самого Еміра у боксі вже значно перевершили усі здобутки його родичів. На Чемпіонаті Азії 2015 року у Бангкоці Емір Марсьяль завоював звання віце-чемпіона континенту серед дорослих у вазі до 69 кг – на той час йому не виповнилося навіть 20 років! У фінальному поєдинку Емір  поступився казахстанському боксерові Даніяру Елеусінову.

У 2018 році Марсьяль взяв участь у літніх Азіайських іграх, які проходили в Джакарті. У середній вазі він зумів завоювати бронзову медаль.

На чемпіонаті світу 2019 року в Єкатеринбурзі Емір дійшов до фіналу, в якому поступився представнику Російської Федерації Глібу Бакши, тим самим завоювавши срібну медаль.

На XXXII Олімпійських іграх у Токіо філіппінець стартував із дострокової перемоги у першому раунді над представником Алжиру Юнесом Немуши. Не менш яскраво він подолав і чвертьфінальний бар’єр, також у першій трихвилинці нокаутувавши вірменина Армана Дарчиняна.

Завдяки своєму жорсткому контратакувальному стилю Марсьяль є небезпечним опонентом для будь-кого. Втім, тішить, що єдиний до цього моменту очний поєдинок Олександра Хижняка з філіппінцем завершився на користь українця! Завтрашні опоненти зустрічалися між собою у півфіналі престижного турніру «Странджа» у 2019 році, де Олександр мав беззаперечну перевагу протягом двох раундів, і Марсьяль відмовився від продовження бою, не вийшовши на третій раунд.

Сподіваємося на не менш успішний для нас підсумок протистояння і в рамках Олімпійських ігор! Олександре, Україна вболіває за тебе!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.