Браво, Олександр Хижняк! Українець у важкому бою вийшов у фінал Олімпіади!

Браво, Олександр Хижняк! Українець у важкому бою вийшов у фінал Олімпіади!

Лідер Національної збірної України з боксу Олександр Хижняк вийшов до фіналу олімпійського турніру Токіо-2020 у ваговій категорії до 75 кг!

Вранці за київським часом наш боєць, який залишається непереможним з другої половини 2016 року, у неймовірному за накалом боротьби двобої переміг срібного призера чемпіонату світу-2019 Еміра Марсьяля з Філіппін.

З початку поєдинку українець активно пішов у наступ і діяв першим номером, але філіппінець вдало контратакував і достатньо часто влучав в опонента важкими ударами. Хижняк був помітно влучнішим, та все ж судді віддали перевагу Марсьялю (3:2) після першого раунду. Друга трихвилинка пройшла у схожій манері. Філіппінець в’язав українця, намагаючись збити атакувальний темп Олександра. Рефері, на жаль, був надто поблажливим до дій Марсьяля, який затягував час у клінчах. Після другого раунду на суддівських записках все ще вів вперед філіппінський боксер, та вирішальною мала стати завершальна трихвилинка…   

У заключному раунді Хижняк віддав на рингу всього себе і виглядав на голову сильнішим за Марсьяля, повністю виправдовуючи своє прізвисько «Полтавський танк».

Переконлива перевага Олександра все ж знайшла своє відображення в оцінках судей: всі п’ятеро у третьому раунді були на боці Хижняка. А за підсумком поєдинку роздільним рішенням Феміди українець здобув путівку до фіналу Олімпійських ігор!

У поєдинку за золоту нагороду суперником нашого боксера став бразилець Еберт Соуза, який сенсаційно переміг представника ОКР Гліба Бакши.

Вболіваймо за українця у суботу, 7 серпня. Початок фінального бою – о 8:45 за київським часом.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.