Валерій Хлистов: «У формуванні збірної України серед дівчат на Євро-2021 головним був спортивний принцип»

Валерій Хлистов: «У формуванні збірної України серед дівчат на Євро-2021 головним був спортивний принцип»

З 10-го по 21 серпня у місті Сараєво (Боснія і Герцеговина) проходитиме Чемпіонат Європи-2021 серед юнаків та дівчат, в якому збірна України виступить найширшим складом – по одному спортсмену у кожній ваговій категорії. Загалом на першості континенту буде розіграно 29 комплектів нагород (16 серед хлопців, 13 – серед дівчат).

Напередодні відльоту на змагання старший тренер збірної України серед дівчат Валерій Хлистов розповів про деталі підготовки та формування команди у коментарі офіційному сайту ФБУ.

«З 1-го по 9 серпня наша команда провела навчально-тренувальний збір у Львові. Підготовка відбувалася в режимі дворазових тренувань. Умовами проведення збору ми дуже задоволені – і спортсменки, і тренерський штаб були забезпечені усім необхідним. Тож жодних проблем не було.  

Щодо формування команди, то головним для нас був спортивний принцип відбору атлетів. Практично на 100 відсотків збірна складається з чемпіонок України у своїй віковій групі. До речі, першість країни була проведена ще у березні, тож у нас було достатньо часу переконатися у справедливості цього принципу. Звичайно, тренувальні збори найчастіше дають більше інформації наставникам щодо ступіню готовності атлетів. Протягом останніх зборів ми добре вивчили потенціал кожної спортсменки, побачили їх в різних форматах тренувальної роботи і залишилися задоволені тим, в якій формі вони перебувають зараз.   

Стосовно шансів наших дівчат на завоювання медалей, то ми, зрозуміло, ставимо перед спортсменками найвищі цілі. А шанси є завжди. На мою думку, приблизно половина дівчат має хороші перспективи повернутися додому з нагородами континентального зразка. Дуже багато буде залежати від психології спортсменок. В цьому віці, на жаль, вони не завжди відзначаються стабільністю. Серед інших хотів би відзначити представницю нашої команди у ваговій категорії до 42 кг – Кіру Макогоненко, яка для свого віку вже має непоганий досвід виступів на різних турнірах. Її з повним правом можу назвати лідеркою нашого колективу».

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.