Василь Шан: “Налаштовуємося на максимальний результат, незалежно від жеребу”

Василь Шан: “Налаштовуємося на максимальний результат, незалежно від жеребу”

У четвер, 12 серпня у місті Сараєво (Боснія і Герцеговина) розпочинаються поєдинки Чемпіонату Європи з боксу серед юнаків та дівчат. Українські спортсмени будуть представлені на змаганнях найширшим складом, втім, збираються відстоювати честь своєї країни не лише кількісно, але й якісно. Про це розповів у розмові з прес-службою ФБУ старший тренер збірної України серед юнаків Василь Шан.

«Напередодні старту першості континенту усі ми налаштовані оптимістично. По іншому й бути не може. У команді дуже хороший мікроклімат. Наші юні спортсмени відчувають підтримку як тренерського штабу збірної, так і своїх особистих тренерів, які приїхали до Боснії і Герцеговини самостійно, щоб надати допомогу, бодай психологічну своїм вихованцям. Всі атлети перебувають в хорошій формі і налаштовані перемагати.

Єдиний мінус в тому, що нас оселили за 30 кілометрів від Сараєво, де власне проходитимуть змагання. Ми живемо та тренуємося у гірській місцевості, приблизно на висоті 1500-1600 метрів над рівнем моря. Місцевість дуже нагадує наш Буковель – навколо знаходяться гірськолижні курорти і різноманітні бази відпочинку. Але дихається важко, і багато дітей вже скаржилися на погане самопочуття і легке запаморочення. Аби звикнути до таких умов, потрібна акліматизація, а часу зовсім мало. Тож будемо вносити корективи у план тренувань. Єдине, що тішить в цій ситуації – те, що в таких самих умовах перебувають ще кілька збірних, зокрема, росіяни, італійці, білоруси, угорці і греки.

Вчора ввечері відбулося жеребкування. Звичайно, хотілося б у перших раундах отримати трошки легших суперників, аби поступово втягуватися у турнір і рухатися поступово до складніших опонентів. Комусь поталанило більше, комусь – менше. Будемо налаштовуватися на максимальний результат, незалежно від жеребу. Також сподіваємося на об’єктивне суддівство. Хотілося б, аби жодні сторонні фактори не вплинули на хід чемпіонату.  

Всі 16 юнаків, які представляють Україну на змаганнях, заслужили на це право. Для них це перший міжнародний турнір такого гатунку, тож момент для кожного дуже відповідальний. Ми є свідками того, як формуються особистості майбутніх дорослих спортсменів, формується їхній характер. Бійцівський дух – це така якість, яка дуже важлива в боксі.

Найголовніше – це те, що наші спортсмени представляють на змаганнях не лише себе, а всю Україну. На цьому постійно наголошую у розмовах з хлопцями. Вірю, що вони зможуть бути гідними представниками своєї Батьківщини і привезуть додому не одну нагороду європейської першості», – відзначив Василь Шан.    

Слід зазначити, що у четвер, 12 серпня, на ринг Чемпіонату Європи вийдуть три українські спортсмени – Карім Гусейнов (63 кг), Богдан Бойченко (90 кг) та Інна Царук (51 кг). Докладніше зі списком пар на сьогодні можна ознайомитися за посиланням нижче.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.