Донатас Піскун: «Вірю, що у нас в Лондоні будуть три перемоги»

Донатас Піскун: «Вірю, що у нас в Лондоні будуть три перемоги»

Виконавчий директор Федерації боксу України Донатас Піскун вважає, що ввечері 25 вересня нам слід чекати потрійної перемоги вітчизняної боксерської школи в Лондоні, де Олександр Усик зустрінеться з Ентоні Джошуа, а в андеркаті поєдинку пройдуть ще два бої за участю українців.

Які очікування від бою Усик Джошуа?

– Чекаю на відмінний бокс і, як і вся наша країна, вірю, що у нас в Лондоні будуть три перемоги.

Що маєте на увазі?

– Справа в тому, що в андеркарті головного бою вечора буде ще два поєдинки за участю українських боксерів.

Про це обов’язково ще поговоримо. А яка ваша думка про протистояння Усика і Джошуа?

– Звичайно, це головна подія року серед важковаговиків. Ми прекрасно розуміємо, наскільки сильні і популярні зараз ці два боксери. Олександр Усик чудово перейшов з першої важкої ваги до супертяжів. Йому вдалося органічно вписатися в специфіку нової вагової категорії, до якої прикута величезна увага всього світу боксу, де зібрані бійці найвищого рівня і популярності. Зараз, коли переможний рекорд Усика триває, бій проти суперника рівня Джошуа – це логічний наступний крок до досягнення великих цілей Олександра.

Усик проведе перший бій після поєдинку з Чісорою. Наскільки прогнозована його форма, з огляду на минулі чутки про стан його здоров’я?

– Чутки залишаються чутками. Немає сумнівів, що штаб Олександра зробив відмінну роботу і підвів його до бою в необхідній формі. А що стосується таймінгу, правильного розподілу сил по раундах, тут Усик завжди був і залишається професором.

До того ж, з ним працює відмінна команда: тренери Анатолій Миколайович Ломаченко, Юрій Іванович Ткаченко, психолог Андрій Колосов, директор команди Сергій Ларін, масажист Максим Козаков – всі ці люди найкращі фахівці в своїй справі.

Яким суперником буде для Усика Джошуа? Говорячи про стиль, антропометрію, методи ведення бою?

– Це чудовий боксер і гідний суперник, звичайно ж. Є в Ентоні суттєва перевага в зрості та розмаху рук, це фактор, який не можна не враховувати. Але Усик вміє добре працювати на різній дистанції, читати дії суперника і вчасно вмикати свої багатоударні комбінації.

Обидва боксери мають прекрасну історію нокаутів, але в останні роки, бувало, вони доходили і до пізніх раундів і навіть суддівського рішення… У зв’язку з цим, чого чекати від цього поєдинку?

– Звичайно, якщо кожен з боксерів побачить можливість завершити бій достроково, він цим скористається. Але взагалі в боях такого рівня на першому плані буде тактика, розуміння ваги кожної помилки.

А тепер про андеркарти. Чого чекати нам від боїв інших українців?

– Дуже важливий поєдинок проведе 28-річний Максим Продан з Чернівецької області. Він наполегливо готувався і зараз готується дати бій дуже потужному супернику – своєму ровеснику Флоріану Марку на прізвисько «Албанський король». Це непереможний поки боксер, який перейшов з кікбоксингу, де теж був дуже успішним. З дев’яти боїв він виграв шість нокаутом при одній нічиїй. При цьому відмінно адаптований до Великобританії, де провів більшість своїх боїв.

У напівважкій вазі на нас чекає матч відразу за участю двох вихованців вітчизняного боксу. Даніель Лапін – син першого тренера Олександра Усика, Сергія Юрійовича Лапіна. Представник відомої династії (тато і брат – теж люди боксу). 24-річний боєць з 4 перемогами в своїх перших 4 боях серед профі. Його суперник – уродженець Стрия Павло Мартинюк – виступає за Польщу. Чотири бої виграв при семи поразках. У свої 33 роки вже має величезний досвід на різних рівнях.

Хочу побажати Олександрові Усику та іншим нашим боксерам успіху на «Тоттенхем Арені». У суботу на нас чекає найважливіший вечір для українського боксу!

Sportarena.com

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.