Бозорбой Матякубов: «Коли був малим, побачив Василя Ломаченка і усвідомив, що теж хочу стати олімпійським чемпіоном»

Бозорбой Матякубов: «Коли був малим, побачив Василя Ломаченка і усвідомив, що теж хочу стати олімпійським чемпіоном»

Одним з головних героїв Чемпіонату Європи серед молоді, який нещодавно завершився у Чорногорії, став один з лідерів молодіжної збірної України Бозорбой Матякубов. Він став чемпіоном континенту у ваговій категорії до 67 кг. Прес-служба ФБУ розпитала Бозорбоя про найбільш пам`ятні моменти в його кар`єрі.

– Що, на вашу думку, відрізняє бокс від інших видів спорту?

– Я вважаю, що бокс відрізняється багато чим. У боксі головне – думати! Якщо ти не розвинутий інтелектуально, то буде дуже важко. Цей вид спорту для тих, хто не боїться болі, він для сміливих.

– Як давно займаєтесь боксом та з чого все починалося?

– Займаюся вже п’ять років, а починалося з того, що з ініціативи батька довгий час займався кікбоксингом. На секцію я потрапив у шість років, тож, можна сказати, що все життя віддаю себе спорту. У 13-річному віці перейшов у бокс – все через те, що вже не бачив сенсу займатися в неолімпійському виді спорту.

Коли я був ще малим, одного разу побачив на власні очі Василя Ломаченка. Дізнався про нього все. Тоді й усвідомив для себе, що теж хочу стати олімпійським чемпіоном! Ми подумали з батьком і перейшли в олімпійський вид спорту, на бокс.

– Що головне у спорті – талант чи праця?

– Талант талантом, а праця відіграє важливу роль. Де б ти не був, чим би не займався, треба працювати, пахати як проклятий – і тоді буде результат!

– Ваш переломний момент у кар‘єрі? Після чого зрозуміли, що бокс – це ваше?

– Коли перейшов з кікбоксингу і виграв чемпіонат області з боксу! Я тоді усвідомив що бокс – це моє. Довгий час займаючись одним видом спорту,  виграти щось в іншому – це дуже круто.

– Хто ваш тренер? Розкажіть, як працюється під його керівництвом?

– Мене тренує Вадим Вікторович Саласенко – дуже класний спеціаліст, легендарний наставник для мене. Працюється чудово! Головне розуміти один одного, і все вийде.

– Наскільки важливу роль у вашому житті відіграє тренер?

– Без тренера ти ніхто. Ніхто тобі не підкаже, не навчить як треба, а наставник це все робить і грає дуже важливу роль!

– Батьки підтримують ваше захоплення боксом?

– Звісно! Батьки в першу чергу підтримують мене в боксі. Вони знають, яка це праця і підтримують мене у всіх моїх починаннях!

– У кожного спортсмена є своя мета, своя мрія. Яка ваша мета?

– Зараз моя ціль – це золото Євро-2021, а моя мета – це «золото» Олімпійських ігор. Змалку я мрію про це і потихеньку йду до своєї мрії!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.