Сергій Горсков: «Терпіння та постійна робота над собою дадуть результат»

Сергій Горсков: «Терпіння та постійна робота над собою дадуть результат»

У вересні цього року в Одесі Сергій Горсков вдруге у своїй кар`єрі став чемпіоном України з боксу. Будучи мотивованим як ніколи, Сергій у складі збірної вирушив на Чемпіонат світу до Сербії. Втім, на мундіалі українця спіткала невдача. У стартовому поєдинку Горсков поступився представнику Киргистану Еркіну Адилбеку. Про значимі моменти власної боксерської кар`єри та про плани на майбутнє боксер розповів прес-службі ФБУ.

– Що відрізняє бокс від інших видів спорту?

– В боксі треба бути всебічно розвинутим. Аби досягати результату, тобі треба бігати, качатися, приділяти час ігровим видам спорту. Тут не вийде відбувати номер. 

Як давно займаєтесь та з чого все починалося?

– Займаюся з 2013 року. Пішов на бокс, аби стати сильнішим. Згодом захотів стати олімпійським чемпіоном. Зараз йду до цієї мети.

Що важливіше – талант чи працелюбність?

– Одного таланту замало. Беззаперечно, важливіша праця. Терпіння та постійна робота над собою дадуть результат.

Який був переломний момент у вашій кар‘єрі? Коли зрозуміли, що бокс – це ваше?

– Переломний момент у кар‘єрі важко згадати. Можливо, його ще не було. Зрозумів, що бокс – це моє з перших тренувань, тому що одразу почав отримувати від них задоволення.

Хто ваш тренер?

– Мій наставник – Демченко Віктор Миколайович. Людина, яка виховала цілу плеяду хороших боксерів. Він заслужений тренер України. Він навчив мене боксу. Для мене Віктор Миколайович – як другий батько, ми дуже добре один одного розуміємо.

Наскільки важливу роль у вашому житті відіграє наставник?

– На всі збори і змагання ми їздимо разом, а це – більша частина року. Я, напевно, з дружиною проводжу меньше часу, ніж з тренером. За весь проведений разом час ми стали дуже близькі один до одного. Я можу поділитися з тренером будь-яким секретом. Він дуже близька мені людина.

Батьки підтримують ваше захоплення боксом?

– Звісно, родина підтримує та вірить у мене. Рідні завжди слідкують за моїми виступами на змаганнях. Мама хвилюється кожного разу, коли я на рингу, але дивиться поєдинки так само, як і батько. Рідні дивляться всі мої бої, дружина взагалі почала і за іншими поєдинками олімпійського і професійного боксу спостерігати.

– У кожного спортсмена є своя мета, своя мрія. Яка ваша?

– Моя ціль – бути чемпіоном у всіх змаганнях і ставати дедалі кращим!

Як готувалися до Чемпіонату світу?

– До Чемпіонату світу встигли пройти два навчально-тренувальних збори. Готувалися на олімпійській базі у Конча-Заспі. Підготовка була чудовою.

– Які плани після Чемпіонату світу?

– Приїду додому і почну роботу над помилками. Буду готуватися до нових стартів. Налаштований на плідну роботу і хотів би, звісно, взяти реванш.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.