Алаа Альмахмуд: «У кар‘єрі боксера бувають злети і падіння, але потрібно, стиснувши зуби, йти вперед»

Алаа Альмахмуд: «У кар‘єрі боксера бувають злети і падіння, але потрібно, стиснувши зуби, йти вперед»

Одесит Алаа Альмахмуд у вересні став бронзовим призером Чемпіонату України, а нещодавно разом з партнерами по збірній України 24-річний боксер захищав честь нашої держави на міжнародному турнірі в Північній Македонії, де завоював срібну медаль. Сьогодні Алаа Альмахмуд став героєм нашої традиційної рубрики «Персона дня».

1. Чому бокс та із чого все починалося?

«Обрав бокс, бо це вид спорту для сильних людей – сильних фізично та психологічно. Далеко не кожному під силу пройти шлях боксера. На перше тренування мене привів старший брат. Спочатку хотів займатися для себе, для того, щоб вміти себе захищати. Зовсім скоро мене затягнуло і повірив у власні сили – в те, що зможу досягти хороших результатів».

2. Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

«Мене мотивує ціль стати найкращим у цій справі. Бокс, регулярні тренування – це важка праця. У кар`єрі боксера бувають як злети, так і падіння, але потрібно стиснути зуби та постійно йти вперед, розвиватися та працювати над собою».

3. Ваше життєве кредо…

«Для мене на першому місці – віра. Це – те, що в мене на душі. На другому місці – моя сім`я. На третьому – бокс. Бокс – це те, чим я займаюсь багато років. Отримую максимальну насолоду від боксу».

4. Чи є місце страху в боксі?

«Звісно, місце страху в боксі є. Вважаю це нормальним явищем. Головне – вміти перетворювати страх у мотивацію, яка буде гнати тебе вперед».

5. Яким був ваш найважчий бій і чому?

«Найважчий та найбільш емоційний мій бій був у фіналі турніру класу А. Тоді мені було 17-18 років. Я впевнено пройшов всю дистанцію, весь турнірний шлях і в поєдинку за «золото» бився проти філіпінця. Я не зміг перемогти. Пам`ятаю, що дуже засмутився. Було багато сліз та злості. Тоді відчував дуже сильний розпач».

6. Ваша найважливіша поки що перемога – це…

«Найважливіша перемога була здобута на цьогорічному чемпіонаті України з боксу в поєдинку за медаль. Тоді став бронзовим призером змагань».

7. Яку мету переслідуєте в боксі?

«Думаю, що всі боксери мають спільну мету – стати найкращими у своїй справі».

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.