Тарас Ламах, який нещодавно покинув пост віцепрезидента Київської федерації боксу, відреагував на висновок науково-правової експертизи інституту права ім. Корецького з приводу статуту Федерації боксу України.

Тарас Ламах, який нещодавно покинув пост віцепрезидента Київської федерації боксу, відреагував на висновок науково-правової експертизи інституту права ім. Корецького з приводу статуту Федерації боксу України.

Будучи кандидатом юридичних наук, президентом Спілки адвокатів України та видатним адвокатом України він назвав цей висновок у соцмережах “фількіною грамотою”. Цей діалог виглядає наступним чином:

Його також можна досі побачити під публікацією на сторінці у Facebook Київської федерації боксу за посиланням: https://www.facebook.com/share/v/xPauHQAWTgVxYMRG/?mibextid=WC7FNe

Тож, для того, щоб пояснити боксерській спільноті, що насправді означає висновок науково-правової експертизи інституту права ім. Корецького, які вивчали статут Федерації боксу України ми поспілкувались із Тарасом Ламахом.

– Тарас Борисович, на сторінці Київської ФБ у Вас відбувся цікавий діалог з Олександром Негодою під однією із публікацій про висновок науково-правової експертизи інституту права ім. Корецького, який Ви назвали “фількіною грамотою”, тобто нікчемним та запропонували знайти нормальних адвокатів. З професійної точки зору, поясніть, будь ласка, що означає цей висновок?


 – Згідно п6 ст1 ст. ЗУ про “Адвокатуру та адвокатську діяльність” адвокат надає консультації та розʼяснення з правових питань. Прочитавши заяву, про те, що висновок інституту Корецького має правові наслідки мені, як адвокату, юристу з більш як 25-річною практикою стало смішно. Тим більше, що це заявили люди, що нібито мають юридичну освіту. Як адвокат і просто як людина я коротко висловив свою думку з приводу цієї заяви. Якщо більш повно пояснити мою позицію то прошу: Перше, звісно ніяких правових наслідків сам по собі цей висновок не має. В разі виникнення спору, він може бути врахований судом, а може і не бути врахований. Це просто чиясь думка, зовсім не обовʼязкова для виконання або врахування і звісно може існувати інша думка з цього приводу, зовсім протилежна. До речі, врахуйте, що це думка оплатна, тобто за певну плату будь яка особа, чи організація може замовити власний висновок у цій науковій установі, або в іншій. Де є два юристи, там є три протилежні думки. Отже, вважаю дивними і не дуже порядними дії, коли власні амбіції і чвари у світі боксу прикриваються нічого не вартими у даному випадку висновками, коли у конфлікт втягуються люди далекі від боксу. Ще більше, ці люди влаштовують пресконференції та розповідають байки на рахунок того що, кому і як робити розраховуючи на те, що спортсмени, боксери не дуже розуміються у юриспруденції і приймуть на віру відверту не правду та маніпуляцію.

В одному з коментарів Олександр Негода написав: “навіщо нам адвокати, коли у КМО ФБУ віцепризединт адвокат, маючи на увазі Вас. Відомо, що Ви нещодавно покинули пост віцепрезидента цієї організації, та схоже, що всі це приймають Ваше рішення, як Ви це прокоментуєте?

– Олександр Негода в даному випадку щодо мене пожартував, вважаю, що не дуже вдало. Так, я дійсно був віцепрезидентом в КМО ФБУ яку він очолював, але вийшов з неї як раз з мотивів не сприйняття роботи у цій організації. Після зміни керівництва ФБУ намітилися позитивні зміни в українському боксі. Зокрема, як мені здавалось, ФБУ перестане бути філіалом власної, приватної справи, не буде чиєюсь особистою власністю і буде працювати колектив однодумців. У нас відбулось декілька зустрічей з приводу подальшої роботи зокрема Київської організації ФБУ, я не буду називати прізвища людей які приймали участь у цьому, проте в світі спорту, боксу вони дуже відомі.

Очолити КМО доручили Негоді, я мав стати віцепрезидентом. Першим тривожним дзвінком стало те, що коли відбулись офіційні збори та вибори мене ніхто не запросив, а коли я поставив питання що відбувається Олександр відповів, що вибори віце-президентів не потрібні і він сам мене призначить. Звісно, як призначить так потім при потребі за власною примхою прибере, але я вирішив врахувати порядність відносини і продовжити роботу.

Потім виявилось, що ніяких повноважень, та і взагалі роботи у мене як віце-президента не має, потрібно лише приносити гроші, які потім Олександр витрачає на власний розсуд. Раз на пів року він показував якусь бумажку куди ці гроші йшли, але ви розумієте наскільки це смішно. Я запитав Олександра – які мої повноваження, що потрібно мені робити? На що він запропонував мені вийти на нагородження спортсмена на змаганнях і вручити медаль. Звісно, це просто клоунада, такі відносини мене не влаштовували, я давно в боксі, по можливості залучав кошти на оплату спорт залів, тренерів, допомогу боксерам і мені для цього не потрібно бути віцепрезидентом і здавати гроші пану Негоді.

Мені не потрібні його дозволи на те, щоб сфотографуватись з кимось, чи бути присутнім на змаганнях, або працювати на благо спорту, зокрема боксу. Можливо, Олександр гарний бізнесмен, проте, Федерація боксу Києва не приватна фірма, по закону, по порядності так не має бути. Федерація – це обʼєднання однодумців, людей які працюють на благо боксу і довели це своїм життям. Звісно, є і мають бути спонсори, проте, перетворювати КМО ФБУ на організацію де є хазяїн який збирає гроші, потім на власний розсуд їх розподіляє абсолютно не прозоро, потім просто ставлячи перед фактом неправильно та незаконно. Саме з цим боролась боксерська спільнота України, з тяжкістю виграла боротьбу і зараз у КМО ФБУ отримала нового власника? Саме з незгодою такого керівництва я і пішов з організації КМО очолюваною паном Негодою. На сьогодні в Києві формується новий, здоровий колектив де немає «хазяїна фірми», а є спільнота однодумців, здатних поважати один одного та працювати не на показуху та розвиток власного бренду, а на благо спорту.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.